Thomas McKenzie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 augustus 2021 door Patrick Goede

Anglicaanse pastor samen met dochter omgekomen bij auto-ongeluk

De Anglicaanse pastor Thomas McKenzie (50) en zijn 22-jarige dochter Charlie zijn maandagochtend omgekomen bij een tragisch auto-ongeluk. Ze laten hun gemeente in Nashville en veel christelijke leiders verslagen achter. De twee waren op weg naar Nieuw-Mexico, het was de eerste dag van de sabbatical van de pastor en zijn dochter zou gaan beginnen aan het laatste jaar van haar studie. Dat laat de Christian Post optekenen.

"Eerste dag van mijn sabbatical. Ik rijd mijn kind naar Nieuw Mexico. Het is Charlies laatste jaar aan het St. John's College, op de Sante Fe Campus. Het doel van vandaag? Shamrock, Texas." Dit laatste bericht van de pastor op zijn Facebookpagina plaatste hij een half uur voor het noodlottige ongeval. Hij ramde met zijn auto de trailer van een tractor die afremde voor stoppend verkeer.

Afgelopen zondag liet de pastor op social media nog weten dat hij nerveus en enigzins bedroefd was om voor de laatste keer voor te gaan in de gemeente voordat zijn sabbatical zou beginnen. "Ik ben enthousiast over de aanstaande reis maar ik weet dat ik mijn gemeente ga missen. Ik voel droefdheid en nerveusiteit terwijl ik mij vanochtend voorbereid op de mis van vandaag."

De gemeente laat weten "diep bedroefd" te zijn door het heengaan van de pastor en zijn dochter. "Thomas was nog maar net begonnen aan zijn welverdiende sabbatical. Zijn vrouw Laura en dochter Sophia zijn thuis in Nashville. We willen jullie vragen hen mee te nemen in jullie gebeden nu ze deze verschrikkelijke tijd doormaken. We zijn als gemeente allemaal geschokt en diep bedroefd door dit nieuws."

Veel christelijke leiders waren goed bevriend met pastor Thomas McKenzie. Zo laat Russell Moore, een bekende theoloog uit de Baptistengemeente, op Twitter weten dat McKenzie "een geweldige en aardig man was". Ook Beth Moore laat op Twitter weten dat haar hart gebroken is door de dood van McKenzie en zijn dochter Charlie: "Ik heb verdriet voor allen die door dit ongeluk geraakt zijn. Het enige waar ik aan kon denken was dat God op een dag alle tranen zal wegvegen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen