Chinese christen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 augustus 2021 door Redactie

Chinese politie arresteert 28 kerkgangers, waarvan 10 kinderen

De Chinese politie arresteerde afgelopen zondag 28 christenen tijdens een kerkdienst van Early Rain Covenant Church (ERCC) in Chechdu. Onder de gearresteerden bevinden zich tien kinderen, meldt International Christian Concern. "Geen kind onder de 18 jaar mag een kerkgebouw betreden, anders kunnen de gevolgen groot zijn", aldus Bob Fu, voorzitter van de christelijke hulporganisatie China Aid.

De politie viel volgens ERCC de kerk binnen tijdens een kleinschalige dienst bij gemeentelid He Shan thuis op zondagochtend. Voorganger Dai Zhichao vroeg of ze een huiszoekingsbevel hadden, maar dit was niet het geval. De politie controleerde de ID-kaarten van de aanwezigen en waren volgens de gemeenteleden hardhandig. Een paar uur later volgde een nieuwe inval door de politie. De Chinese agenten arresteerden alle aanwezigen, waaronder tien kinderen. De jongste arrestant is nog geen één jaar oud. De aanwezige kinderen werden onrustig tijdens de arrestatie, waarop de politie zei dat ze hen op het hoofd zouden slaan als ze niet luisterden, stellen de gemeenteleden.

Kort na de arrestatie werden de meeste gemeenteleden vrijgelaten. Voorganger Dai en broeder He moeten veertien dagen in de gevangenis blijven voor 'administratieve redenen'. Daarnaast moeten de twee Chinese christenen beide een boete van omgerekend ongeveer 130 euro per persoon betalen.

De kerk wordt streng in de gaten gehouden door de Chinese politie, omdat de Chinese Communistische Partij de kerk ziet als een bedreiging voor de staat. De gemeente bestaat uit bijna 500 leden. Eerder werden er gemeenteleden van ERCC gearresteerd. In 2019 vond een grootschalige arrestatie plaats waarbij maar liefst 200 gemeenteleden in de boeien werden geslagen.

Het communistische land staat op plek 17 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Christenen worden zwaar vervolgd in het land. De Communistische Partij in China vreest dat mensen niet meer gehoorzaam zullen zijn aan de staat als ze tot geloof komen, omdat ze bovenal gehoorzaam zijn aan God. Open Doors verwacht dat christenvervolging verder toe zal nemen, omdat de groeiende kerk in de ogen van de staat een groeiende bedreiging vormt. In de afgelopen twee jaar steeg China tien plekken op de ranglijst.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen