kerkdienst India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 augustus 2021 door Redactie

Boze dorpsgenoten breken been Indiase voorgangersvrouw (19)

De Indiase voorgangersvrouw Raj Rani (niet op de foto) brak haar been door een aanval van boze Hindoes en Sikhs. "Ze was zo zwaar verwond, dat ze een maand later nog steeds niet volledig hersteld is", reageert haar echtgenote, voorganger Roop Lal in gesprek met Morning Star News.

Het conflict onstond toen de kerk een verstopte regenpijp vrijmaakte en ze volgens de buurman het regenwater 'zijn huis in lieten stromen'. "We probeerden hem uit te leggen dat dit niet zo was en we haast hadden om de kerk verder klaar te maken voor de eredienst", aldus Lal. "Het regenwater vloeit overal en heeft effect op iedereen in het dorp."

Halverwege juli werd het gebouw van de kerk aangevallen door een groep van ongeveer vijftien gewelddadige mannen. De mannen brachten verschillende vernielingen aan. De schade aan de kerk betreft omgerekend ongeveer 450 euro. Dit is een groot bedrag voor de mensen van de Evangelical Church of God op het Indiase platteland in Punjab.

De vandalisten brachten niet alleen schade aan het gebouw aan, maar sloegen ook in op de voorgangersvrouw en een tiener uit de kerk met stokken. De jonge voorgangersvrouw Raj Rani raakte zwaar verwond en ligt inmiddels ruim een maand op bed met een gebroken been. Volgens haar man Roop Lal is de wond ontstoken. Voor hun eigen veiligheid vluchtten Roop Lal en zijn vrouw naar een dorp ongeveer 25 kilometer verderop. "We worden met de dood bedreigd", aldus Lal.

Christenen in India hebben het zwaar te verduren. Het land staat op plek 10 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Indiase christenen ervaren veel vijandigheid vanuit radicale nationalisten, die vechten voor een hindoestaans India. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen