China spioneren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 augustus 2021 door Patrick Goede

China beloont burgers voor bespioneren christelijke buren: "150 dollar voor melden overtreding"

De Chinese autoriteiten gaan steeds verder in het volledig willen beheersen van alle religieuze activiteiten in het land. De Christian Post meldt dat burgers tot 1.000 yuan, ongeveer 150 dollar, kunnen ontvangen als ze christenen opsporen die deelnemen aan 'illegale religieuze activiteiten'. Eerder deze maand werd het beloningssysteem ingevoerd door het Meilisi Daur District in de provincie Heilongjiang.

De maatregel is erop gericht "om de controle op illegale religieuze activiteiten te versterken, te voorkomen dat mensen zich verzamelen gedurende de coronapandemie en te zorgen voor een harmonieus en stabiel religieus landschap", aldus het district in een statement.

Informanten kunnen hun meldingen telefonisch, per e-mail of schriftelijk doorgeven. Het gaat hierbij onder andere om ongekwalificeerd religieus personeel, het printen en verspreiden van religieus materiaal en het organiseren van huissamenkomsten. De internationale waakhond International Christian Concern (ICC) laat weten: "Ook al specificeren ze niet welke religie ze hiermee bedoelen, het is overduidelijk dat ze hiermee huiskerken onderdrukken".

President Xi Jinping wil dat alle religies in het land hun loyaliteit richting de Chinese communistische partij tonen. Veel christelijke Chinezen zeggen met de grootste vervolging sinds Mao Zedong te kampen te hebben.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een zegen, dat we hier in Nederland mogen leven in een democratisch rechtsstaat: een staat met een doorzichtig en betrouwbaar rechtssysteem, waarin iedereen gelijk wordt behandeld. We mogen genieten van véle vrijheden: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, van drukpers, vrijheid van vereniging en vergadering, vrijheid van verkiezing en partijvorming.Was dat maar zo, Kosse.
Toon meer antwoorden (10)