Hugo de Jonge
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 augustus 2021 door Redactie

Hugo de Jonge wijst op lage vaccinatiegraad Biblebelt: "Leidt tot meer ziekte en ziekenhuisopnames"

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft maandag na afloop van het kabinetsberaad over de coronacrisis en de aanpak van Nederland gezegd dat er nog veel onzekerheden zijn. Het zou daarom zomaar kunnen dat de aangekondigde versoepelingen vooruit geschoven gaan worden. De Jonge wees daarbij onder meer op de lage vaccinatiegraad in de Biblebelt, zo meldt Telegraaf.

Inmiddels is er in Nederland een vaccinatiegraad van 75 procent en dat zal nog oplopen tot 85 procent. Er zijn wereldwijd weinig landen waar dat hoger ligt. Eerder kondigde het kabinet daarom versoepelingen aan. Zo wil men vanaf 20 september de anderhalve meter afstand los gaan laten. Dat betekent onder meer dat mensen niet meer thuis hoeven te werken en dat er nergens meer mondkapjes gedragen hoeven te worden, ook niet in het openbaar vervoer. Vanaf 1 november worden dan alle overige maatregelen opgeheven.

Maar De Jonge hield maandag een duidelijke slag om de arm. Want volgens hem zijn er veel factoren die voor onzekerheid zorgen. Wanneer de beoogde 85 procent vaccinatiegraad is bereikt, zijn er namelijk in totaal nog steeds 1.8 miljoen volwassen die niet gevaccineerd zijn. Ook dat kan nog tot overbelasting van de zorg leiden. Bovendien stelt de demissionair minister dat gevaccineerden niet gelijkmatig zijn verdeeld over het land: ”In bepaalde wijken in grote steden én in de Biblebelt blijven pockets waar de vaccinatiegraad laag is en de verspreiding harder gaat, wat leidt tot meer ziekte en ziekenhuisopnames.”

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Maar als het dan gaat om het uitbreiden van de IC-zorg, dan is het gehele demissionaire kabinet tegen.
F
EENS; 1) de eenzijdigheid (alleen vaccin en niets anders) en 2) angst door PCR -cijfers en 3) geen gesprek met andere virologen en media leiden naar geslotenheid en afweer. Het VERtrouwen in God (deze periode doet nog veel sterker vermoeden dat dit de volgende stap is naar/in de eindtijd) is groot en doet het WANtrouwen in de overheid alleen maar toenemen.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (12)