coronavaccin Verenigde Staten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 augustus 2021 door Redactie

Kerk VS hoopt op vrijstelling van maatregelen voor gemeenteleden door uitgifte brief

Een kerk in Californië geeft brieven uit waarmee mensen religieus bezwaar kunnen maken tegen het coronavaccin, meldt de Christian Post. Volgens voorganger Greg Fairrington van Destiny Christian Church zijn de vaccinvereisten niet 'juist'. Wanneer leden van Destiny Christian Church worden geweigerd omdat ze geen vaccinatiebewijs hebben, kunnen ze met de brief hun morele bezwaren aantonen. De kerk hoopt dat de gemeenteleden hiermee vrijstelling van bepaalde maatregelen kunnen krijgen.

"Amerika is een vrij land. We hebben de vrijheid van religie en als iemand dus een moreel bezwaar heeft tegen het vaccin, dan moeten we hem daarin respecteren", aldus Fairrington. "Het vaccin leidt ertoe dat mensen moeten compenseren in wat zij geloven. De religieuze bezwaren die wij aanhalen bevestigen dat."

De gemeente steunt gelovigen die het vaccin weigeren niet alleen met de brief, maar ook in gebed. Kathy, de vrouw van Fairrington, leidde de gemeente in gebed voor de mensen die werken in de zorg, het onderwijs en op andere plekken waar ontslag dreigt voor wie zich niet laat inenten tegen het coronavirus.

Niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland zijn de meningen over het coronavaccin sterk verdeeld. Wat moet je als christen vinden van het vaccin? Moet je het vaccin wel tot je nemen? Gaat het weigeren van het vaccin in tegen het gebod onze naasten lief te hebben? CIP.nl zette het uiteen. Lees het hier.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen