Mozaiek0318
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 augustus 2021 door Redactie

Mozaiek0318 gaat deuren weer openen: coronapaspoort of testbewijs niet nodig

Voor de zomer liet voorganger Nelinda Troost het door middel van een videoboodschap al een beetje doorschemeren, maar nu is de kogel definitief door de kerk: Moaziek0318 gaat weer fysieke diensten organiseren. 12 september opent de kerk voor het eerst sinds lange tijd de deuren. Een coronapaspoort of testbewijs is niet nodig, wel werkt men met een reserveringssysteem.  

Dat maakt de kerkelijke gemeente in Veenendaal zelf bekend op haar website. Zondag 12 september worden er twee diensten georganiseerd: om 09.00 uur en om 11.00 uur: "We kunnen niet wachten om weer samen te komen, samen God te aanbidden en elkaar te ontmoeten", schrijft de kerk op haar eigen website. Vervolgens vertelt men dat de 'opstartzondag' van het kerkelijk seizoen op 5 september nog digitaal plaats zal vinden. De zondag daarna zijn de eerste fysieke bijeenkomsten. 

"Zoals je misschien al in de livestream zag, zijn er al mensen aanwezig bij de diensten."

Geen coronapaspoort nodig
Mozaiek werkt daarbij net als veel andere kerken met een reserveringssysteem. Via de website van de kerk kunnen kaartjes voor de dienst besteld worden. Men blijft namelijk met anderhalve meter afstand werken, waardoor er minder mensen in de zaal kunnen worden toegelaten. Een coronapaspoort waarmee je kunt aantonen gevaccineerd te zijn of een testbewijs is niet nodig om naar de dienst te kunnen komen.

Voor de zomer maakte voorganger Nelinda Troost middels een videoboodschap al bekend dat de kerk vanaf 12 september de deuren weer zou gaan openen. Daarbij werd echter wel een voorbehoud geplaatst: ”We willen bijvoorbeeld echt weer kunnen zingen met elkaar”, legde Troost destijds uit. Vanaf dat moment is Mozaiek ook begonnen met het toelaten van vrijwilligers bij de verder digitale diensten. ”Zoals je misschien al in de livestream zag, zijn er al een aantal mensen aanwezig bij de diensten”, schrijft de kerk daarover. ”Dit zijn de vrijwilligers die straks hun bediening weer oppakken.”

Nauwelijkse fysieke kerkdiensten
Tijdens de coronacrisis besloot Mozaiek om de adviezen van de overheid op te volgen. Dat betekent dat er in het afgelopen anderhalf jaar nauwelijks fysieke kerkdiensten werden georganiseerd. De kerk organiseerde echter wel digitale diensten en die werden tijdens de coronacrisis een groot succes. Vanuit het hele land werden de diensten bekeken. Voorgangers Kees Kraayenoord en Nelinda Troost werden zelfs uitgenodigd bij de talkshow BEAU om te vertellen over hun kerk en de digitale diensten.

De dienst van 11.00 uur zal ook 'gewoon' nog via de livestream te zien zijn. 

Kraayenoord deelde aan die tafel de Paasboodschap op nationale televisie: ”Jezus is opgestaan uit de dood, Hij leeft. Dat is al 2000 jaar de kern van het christendom. Wij willen heel graag meegeven dat dit ons mag helpen om ook op te staan. Heel veel mensen zijn, juist door corona, geveld en in hun isolement. Maar als Jezus is opgestaan, kan die kracht ook mij hulpen om op te staan en jou helpen om op te staan.”

Christenen (en niet-christenen) die de afgelopen maanden gewend zijn geraakt aan de digitale diensten hoeven zich voorlopig nog geen zorgen te maken. De dienst van 11.00 uur zal ook ’gewoon’ nog via de livestream te zien zijn.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Het ware beter dat ze gesloten bleven, een vrouwelijke voorganger is een gruwel in Gods ogen. citaat" het is de vrouwen niet toegestaan" etc, tekst bekend lijkt mij. Al veel over geschreven om maar vooral eea te plaatsen in tijdsgeest, interpretatie enz. De bijbel is duidelijk en eea is m.i. niet voor alternatieve uitleg vatbaar
Vooral dat laatste is belangrijk Gerard. "Mijns inziens ". Gelukkig zijn er ook andere inzichten. Jouw waarheid zou wel eens niet dé waarheid kunnen zijn.
Toon meer antwoorden (2)