Ds. A. Simons
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 augustus 2021 door Jeffrey Schipper

Ds. Simons beantwoordt vragensteller Refoweb: "Je maakt een grote fout"

"Ik heb als mens verschillende geboden overtreden. Kan ik nog bekeerd worden? Ik moet met de zonden breken. Hier bid ik elke dag voor. Ik zing psalmen voor het slapen gaan en luister preken. Maar hoe geef ik mij over aan God?" wil een vragensteller via de vragenrubriek van Refoweb.nl weten.

"Je schrijft dat je verschillende geboden van God hebt overtreden", antwoordt ds. A. Simons (foto). "Zo ervaar jij het. De Bijbel leert wat anders, moet je horen: 'Er is niemand die goed doet niet tot één toe, allen zijn ze afgeweken' (Rom. 3:11-12). De gehele wereld ligt verdoemelijk voor God! Conclusie: het is nog veel erger dan jij dacht."

In zijn vraag citeert de vragensteller 1 Johannes 3:4: Ieder die de zonde doet, doet ook de wetteloosheid; want de zonde is de wetteloosheid. Simons: "Je maakt een grote fout. Deze tekst is voor de gelovige. Johannes belijdt wanneer je tot het geloof gekomen bent, dan kan je niet in de wetteloosheid leven. Jij past het toe op mensen die dit geloof en het voorwerp van het geloof missen."

De vragensteller citeert ook Kolossenzen 3:8-9. Volgens de hervormde predikant uit Valburg past de vragensteller ook deze tekst verkeerd toe. "Het zijn allemaal teksten die met heiligmaking te maken hebben. Je kan pas voor God leven door de Heilige Geest als je mag weten dat je een gelovige bent. Dat je mag weten dat de Heere Jezus ook jouw Zaligmaker is."

Simons: "Vriend, je begint telkens aan de kant van de werken. Je wilt heiliger gaan leven en zo geschikt worden voor het evangelie. Mijn vriend, het is niet voor geschikte mensen, het is voor goddelozen. Zolang je buiten Christus bent sta je er buiten en is alles wat je doet goddeloos. (...) Ik bied je Christus aan in de belofte van het evangelie. Hij roept jou toe: 'Kus Mij en u zult behouden zijn'."

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Is het evangelie echt niet bestemd voor 'geschikte' mensen? En wat betekent de uitspraak: "Ik bied je Christus aan in de belofte van het evangelie. Hij roept jou toe: 'Kus Mij en u zult behouden zijn."? En als ik buiten Christus ben, is dan alles wat ik doe goddeloos? Waar kan ik deze uitspraken zo allemaal vinden in de Bijbel? Nog zo'n 'vreemde' uitdrukking: "Je kan pas voor God leven door de Heilige Geest als je mag weten dat je een gelovige bent." Ds. Simons, kan ik hierop een gemotiveerd antwoord van u krijgen?
Mensen worden door genade geschikt gemaakt voor het evangelie.

Alleen door de Heilige Geweest.

Bekering is omkering, je gaat anders leven. Luisteren naar wat God tot ons zegt.

Bidden om verlichting en vernieuwing door de Heilige Geest is essentieel.

Die gebeden zal God dan ook verhoren.

Er moet een nieuwe bewoner in ons hart gaan wonen.

Niet meer ik, maar Christus leeft in mij…

Ik is onze grootste vijand van de genade.
Toon meer antwoorden (2)