vluchtelingen boot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 augustus 2021 door Patrick Simons

Kerkelijk reddingsschip mag de Middellandse Zee weer op

Na drie maanden gedwongen vast te hebben gelegen aan wal, is het Duitse kerkelijke reddingsschip Sea-Eye 4 vorige week weer vrijgegeven door de Italiaanse autoriteiten. Dat maakte Evangelische Kirche in Deutschland bekend.

Eerder dit jaar werd het reddingsschip vanuit Duitsland richting de Middellandse Zee gestuurd om daar vluchtelingen te redden. Het schip is een initiatief van United4Rescue dat bestaat uit tal van organisaties waaronder veel christelijke zoals de Evangelische Kirche in Deutschland. Bij vertrek werd Sea-Eye 4 gezegend door de voorzitter van de Evangeliche Kirche in Deutschland.

Kort nadat het schip werd ingezet op de Middellandse Zee wist men direct 408 bootvluchtelingen te redden waaronder 150 kinderen. Het was meteen de laatste actie van Sea-Eye, aangezien ze werden aangehouden door de Italiaanse autoriteiten en in de haven van Palermo vast werden gelegd. Volgens de kustwacht voldoet men niet aan een aantal administratieve eisen en was de afvalverwerking op het schip onvoldoende geregeld.

Hoewel United4Rescue meent dat ze onterecht maandenlang zijn vastgehouden, hebben ze besloten geen nieuwe rechtszaak te beginnen en op vrijwillige basis de gevraagde aanpassingen te doen. Ze willen namelijk zo snel mogelijk aan een nieuwe missie beginnen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen