Tristan Azbej
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 augustus 2021 door Redactie

Hongaarse staatssecretaris: "Hongarije is een christelijk land"

"Waarom zet Hongarije zich zo nadrukkelijk in voor vervolgde christenen?", vraagt CBN News aan de Hongaarse staatsecretaris voor vervolgde christenen. "Hongarije is een christelijk land", antwoordt Tristan Azbej.

Hongarije is, ondanks dat het een klein land is, één van de grootste geldschieters in het herstel van kerken in het Midden-Oosten en helpt vervolgde christenen op andere manieren met het staatsprogramma 'Hongarije Helpt'. Volgens Azbej is dit zo, omdat het land toegewijd is aan het naleven van Bijbelse principes. Iets wat volgens hem niet vaak meer voorkomt in de wereld. Inmiddels heeft het land bijgedragen aan het herstel van 67 kerken in Libanon en het hele christelijke dorp Telskuf in Irak herbouwd, nadat deze werden verwoest door IS.

"Christenen worden het sterkst vervolgd wereldwijd", aldus staatssecretaris Azbej. "Meer dan 340 miljoen mensen worden gediscrimineerd, geïntimideerd of hebben te maken met genocide en gerichte terreuraanslagen." Geholpen christenen kunnen zich volgens Azbej zich bijna niet voorstellen dat mensen, laat staan een land, hen willen helpen. "Ze zijn verbaasd dat er iemand iets om hun geloof geeft."

Bekijk het gesprek tussen CBN News en de Hongaarse staatssecretaris in de onderstaande video.

Recent sprak CIP.nl met de ambassadeur van Hongarije in Nederland. András Kocsis noemt het land een 'christelijk land in het midden van Europa'. “De eerste regel van ons nationale volkslied luidt: ‘God, zegen de Hongaren.’ Onze grondwet begint en eindigt ook met God. We zijn er erg dankbaar voor dat, toen de Hongaarse staat werd opgericht, het gebaseerd is op het christendom. Daarbij geldt voor elk overheidsorgaan dat het de christelijke cultuur moet beschermen. Ik denk dat we het enige land zijn dat dit heeft opgenomen in haar grondwet", aldus Kocsis. Lees hier het hele artikel.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hongaren houd vast wat christelijk is, temidden van een liberaal Europa.

Het wordt jullie moeilijk gemaakt om dat te doen, maar weest overtuigd dat jullie het goede nastreven ( met vallen en opstaan).
Helemaal mee eens!! GFod zij geprezen!
W
Hongarije laat zien dat het Christendom en politiek incorrect denken, JUIST heel goed samen gaan.
Toon meer reacties (2)