Juba Sudan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 augustus 2021 door Redactie

Katholieke zusters in Zuid-Soedan doodgeschoten langs snelweg

Bij een hinderlaag langs de snelweg in Zuid-Soedan zijn vorige week maandag twee katholieke zusters doodgeschoten. Samen met zeven andere zusters werden ze op de terugweg van het eeuwfeest van een parochie in de val gelokt. De andere zeven overleefden de aanslag. Dat meldt het Katholiek Nieuwsblad.

De twee slachtoffers behoorden tot de Zusters van het Heilige Hart in Juba. Ze waren aanwezig geweest bij het eeuwfeest dat een parochie in het bisdom Torit vierde. Toen ze met een busje terug wilde keren naar Juba, ging het onderweg helemaal mis. De tot dusver onbekende daders lokten hen in een hinderlaag. De zusters probeerden te vluchten en verstopten zich achter het busje en in de struiken. De schutters schoten twee van het van dichtbij dood. De zeven andere zusters overleefden het, maar lokale media meldden dat er bij de aanslag ook nog zeker twee andere mensen om het leven zijn gekomen.

De steunbetuigingen stromen uit alle hoeken van de wereld binnen. Onder meer paus Franciscus liet van zich horen. Hij liet de staatssecretaris van het Vaticaan zijn condoleances overbrengen. De paus was ”diep bedroefd toen hij hoorde van de brute aanval” en betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen