Verenigde Staten vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 augustus 2021 door Patrick Goede

60 procent van Amerikaanse christenen onder 40 jaar gelooft niet dat Jezus enige weg tot redding is

60 procent van Amerikaanse 'wedergeboren' christenen onder de 40 jaar zeggen Jezus Christus niet als de enige weg tot redding te zien. Boeddha en Mohammed zouden ook alternatieve wegen naar redding kunnen zijn volgens deze groep. Daarnaast is meer dan 30 procent er niet zeker van dat Jezus nooit gezondigd zou hebben. Dat wijst een onderzoek van Religious Views & Practices uit.

De vragenlijst werd door 3100 Amerikaanse christenen in de leeftijd van 18 tot 55 jaar beantwoord. Er was een algemene daling onder deze groep als het gaat om een 'Bijbels wereldbeeld', waarin redding door Jezus, de onfeilbaarheid van de Bijbel en de volmaaktheid van Jezus centraal staan. Deze daalde van 47 procent in 2010 naar slechts 25 procent in 2020. 

Kerby Anderson, directeur van Probe Ministries reageert bij de Christian Post op de resultaten van het onderzoek. "Dit betekent dat ook christenen een fout beeld van Jezus Christus kunnen hebben, ze omarmen dikwijls een pluriform wereldbeeld. Voorgangers en kerkleiders kunnen er niet automatisch vanuit gaan dat hun leden een Bijbels wereldbeeld hebben. We moeten blijven uitleggen wat de prijs voor onze redding is geweest."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Wanneer je er dat soort ideeen op nahoudt ben je de kwalificatie "christen" niet waard.

K
Zullen we het maar aan Jezus overlaten wie wel en niet bij hem hoort?
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)