Hazel Lewis - Christian Concern
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 augustus 2021 door Redactie

Straatevangelist wint rechtszaak na arrestatie voor 'intimidatie' toehoorders

Anderhalf jaar geleden werd straatevangelist Hazel Lewis in het Verenigd Koninkrijk gearresteerd voor intimidatie van voorbijgangers en het verstoren van de publieke orde. Na een hoger beroep wint Lewis nu de rechtszaak, meldt Christian Concern. "Ik werd gearresteerd voor het verkondigen van het evangelie van Jezus Christus", aldus Lewis.

Een voorbijganger raakte overstuur bij het horen van de boodschap van Lewis. De politie werd ingeschakeld en de evangeliste werd gearresteerd. De rechter geeft aan dat de arrestatie onterecht was. "Een getuige geeft aan onrustig te zijn geworden van de woorden van Lewis, maar onrust is niet hetzelfde als intimidatie", aldus de rechter.

De evangeliste schrok van de arrestatie, maar laat zich niet tegenhouden. "Ondanks deze vervelende ervaring, ben ik vastberaden het evangelie te blijven verkondigen. Sinds het begin van de pandemie heb ik meer en meer christenen de moed bij elkaar zien rapen om het evangelie te verkondigen in Londen", aldus Hazel Lewis.

Bekijk het hele verhaal van Hazel Lewis in de onderstaande video.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Terechte vrijspraak!

Inderdaad is het zo dat Gods waarheid mensen onrustig maakt als ze in zonden willen blijven leven. Maar ook al kan Gods waarheid confronterend zijn , het maakt mensen vrij als zij de waarheid (die door God uit liefde is gegeven) willen aanvaarden (Joh. 8:32).