Dorp Oeganda
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 augustus 2021 door Redactie

Familielid getuigt: woedende moslim vermoordt christelijke zoon

Een familielid getuigt van de verschrikkelijke moord van een Oegandese moslimvader op zijn christelijke zoon Tabiruka Tefiiro. "Ik wil graag getuigen dat ik ben gered door Gods genade", waren de woorden van Tefiiro die volgens zijn tante kwaad bloed zette bij zijn vader Kasimu Kawona, meldt Morning Star News.

Tefiiro kwam in 2019 tot geloof. Hij werd weggestuurd door zijn vader en zocht een baan in de hoofdstad Kampala. Zijn moeder probeerde hem herhaaldelijk over te halen om terug naar huis te komen en het bij te leggen met zijn vader. Uiteindelijk gaf Tefiiro gehoor gaf aan het smeken van zijn moeder en keerde hij terug naar huis.

Twee weken na de thuiskomst van Tefiiro, kwam de vader van de christen thuis. Kawona riep de familie bijeen om Tefiiro te ondervragen over zijn bekering. Hij vroeg zijn zoon of hij teruggekeerd was naar de islam, stellen familieleden. "Ik ben volwassen genoeg om mijn eigen religie te kiezen, want ik ben boven de 18 jaar oud", zei Tefiiro volgens zijn tante Jamila Baluka. "Ik wil graag getuigen dat ik ben gered door Gods genade. Ik kan mijn geloof niet verloochenen."

Volgens de tante verliet Kawona het huis woedend, maar in stilte. De volgende dag kwam de kwade vader terug met een mes en begon hij op zijn zoon in te steken, die maar net aan kon ontsnappen. De vader achtervolgde zijn zoon en sleepte hem terug naar huis, waar hij Tefiiro op wrede wijze vermoordde, volgens de tante. De moeder van Tefiiro, andere familieleden en verschillende buren hoorden dat Kawona zijn zoon had opgehangen en haastten zich naar huis. "Toen we bij het huis van Kawona kwamen zat hij buiten. Hij zei dat hij zijn zoon had vermoord, omdat hij gespot had met de islam door een christen te worden", aldus lokale politicus Hassan Kwiri.

Kawona is aangeklaagd voor moord, maar wordt hier niet voor veroordeeld. De politie geeft aan dat de moslimman door woede verblind was en zijn zoon niet met voorbedachte rade om het leven bracht. De voorganger van Tefiiro uit Kampala zegt dat de vader wel voor moord had moeten worden aangeklaagd. "We zijn in diepe rouw om de dood van deze jonge christen, die twee jaar lang onderdeel mocht zijn van onze gemeente", aldus de anonieme voorganger.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Vreselijk dat je je eigen kind kunt afslachten
De vraag is: Hoe zullen wij volharden in het geloof in de Heere Jezus als het zo ver met ons komt? Ook als we met de dood worden bedreigd? Een hele dappere zoon, aan wie wij als Christenen in het Westen een voorbeeld kunnen nemen!
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (2)