Aardbeving Haïti
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 augustus 2021 door Redactie

Noodhulpactie Haïti van start

Haïti is zaterdag 14 augustus getroffen door een zware aardbeving. Er zijn minstens 1.941 doden, meer dan 7.000 gewonden en nog eens honderden mensen worden vermist. Meer dan 13.785 huizen zijn verwoest waardoor veel mensen noodgedwongen op straat leven. Het is een enorme tragedie voor het land dat ramp op ramp te verduren krijgt en dat geldt als een van de armste landen ter wereld.

Tearfund en Woord en Daad hebben diverse lopende projecten in Haïti en zijn direct in actie gekomen met het opstarten van noodhulp voor de slachtoffers. Woord en Daad is onder andere met een sponsorprogramma actief in het land. Rina Molenaar, directeur-bestuurder van Woord en Daad: "In deze vakantietijd, nu we genieten van onze vrijheid en ontspanning, gaan de gedachten uit naar Haïti waar de nood hoog is. Ik heb het gebied zelf eens bezocht. Je ziet dan met eigen ogen hoe de mensen daar wonen en leven. Juist het volk van Haïti, dat meerdere keren heeft laten zien dat het weerbaar is, verdient de steun van Nederland."

Tearfund heeft een aantal projecten in Gorgette en Lescave, twee gebieden die circa 40-50 km van het epicentrum liggen. "Veel mensen slapen op straat vanwege de onveilige, onbewoonbare huizen en uit angst voor naschokken. De eerste inventarisaties laten zien dat er op dit moment dringend behoefte is aan schoon drinkwater, voedsel en onderdak", licht Willem Klaassen toe, landenhoofd Haïti bij Tearfund Nederland.

Tearfund en Woord en Daad zijn in actie gekomen voor de slachtoffers van de aardbeving. Molenaar: "We zijn dankbaar voor het gebed en getoonde meeleven van sponsors en andere betrokkenen. Tegelijkertijd zien we dat de berichten in de media over Haïti op de achtergrond verdwijnen terwijl de nood onverminderd aanwezig is. Noodhulp blijft dus van levensbelang."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen