Sigrid Kaag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 augustus 2021 door Redactie

Politiek commentator Telegraaf: "Afwijzing CU door Kaag niet geloofwaardig"

D66-leider Sigrid Kaag wees de ChristenUnie (CU) inmiddels meerdere malen af als mogelijke coalitiepartner en benadrukte afgelopen maandag nog maar eens niet in een kabinet te willen met CU. Telegraaf-verslaggever en politiek commentator Wouter de Winther vindt die afwijzing echter niet geloofwaardig.

”Het leek er de afgelopen dagen een beetje op alsof Sigrid Kaag de deur voor de ChristenUnie zou hebben dichtgegooid”, reageert hij voor de camera van De Telegraaf. ”Maar wat je achter de schermen de afgelopen dagen ook wel hoorde, is dat zij heel duidelijk daarbij de woorden ’in deze fase’ gebruikte. Het is natuurlijk nog steeds wel bijzonder dat de ChristenUnie en D66 na al die jaren samenwerken elkaar nu op een of andere manier niet meer zouden pruimen.”

De Winther vindt de afwijzing van Kaag dan ook niet echt geloofwaardig, zeker niet als medisch-ethische kwesties daarbij als reden worden gegeven: ”We zagen Sigrid Kaag de medisch-ethische kwesties maar weer eens in de piste gooien als een groot obstakel. Natuurlijk is dat een groot obstakel, maar ik weet niet of de problemen van Nederland op dit moment gaan over de medisch-ethische kwesties. Sigrid Kaag heeft daar vorig jaar zelf in een interview met NRC over gezegd dat zij dat niet het meest belangrijke vond. En nu wordt dat ineens aangevoerd als het meest belangrijke waardoor een kabinet in crisistijd niet gerealiseerd zou kunnen worden. Ik weet niet of die argumentatie stand kan houden.”

”De afwijzing van de ChristenUnie door Kaag is in ieder geval niet zo geloofwaardig na al die jaren samenwerken”, stelt de politiek commentator.

Lees ook:


Politiek
- Sigrid Kaag stapt na motie van afkeuring op als minister en wenst haar collega's "Gods zegen"
- CDA, ChristenUnie en GroenLinks komen met Nationaal Isolatieprogramma
- Video: Kees van der Staaij en Gert-Jan Segers over het formatiedrama
- CDA-congres: Vormt de 'C' een belemmering voor de partij?
- Terugkijken: ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker blikt terug op formatiedebacle
Meer over Politiek »

Bekijk hier het hele item

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Staat deze vrouw boven de belangen van Nederland? Of staat zij in dienst van haar achterban met dito gedachtegang?

Duidt dit niet op een te ver doorgeschoten machtspositie?

Is dit nog verdedigbare democratie?

Is het niet beter als er nieuwe verkiezingen komen, ook al omdat het denken over en kijken naar veranderde opvattingen bij de kiezer, best belangrijk kan zijn?
Er is voldoende aan te pakken in Nederland: klimaatcrisis, vertrouwen in de overheid, waterhuishouding/dijken, eerlijke beloning, bestrijden armoede, voldoende handen aan het bed, vermindering werkdruk in het onderwijs. Mw. Kaag maakt zich intussen zorgen over het beëindigen van het leven van bejaarden en ongeborenen. Laten we als Nederland niet kiezen voor de dood, maar voor het leven!
Wolf in schaapskleren. Gevaarlijke en keiharde vrouw.
Toon meer reacties (2)