Digitale bijbel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 augustus 2021 door Redactie

Wereldwijd minder Bijbels verspreid door corona, digitale versie maakt opmars

De coronapandemie heeft ook invloed op de verspreiding van Bijbels over de wereld. Volgens het Duitse Bijbelgenootschap zijn er in 2020 namelijk 30 miljoen complete Bijbels over de wereld verspreid. Dat is een kwart minder dan in 2019. De digitale Bijbel was juist in opmars.

Ieder jaar worden deze cijfers bekend gemaakt in een speciaal daarvoor bedoeld rapport. Uit het meest recente rapport blijkt dat het door de coronapandemie een stuk lastiger is om Bijbels te verspreiden. Daardoor kwam een groot aantal Bijbelgenootschappen zelfs zo diep in de problemen dat ze overwogen om te sluiten. Dankzij een internationaal solidariteitsfonds kwam het gelukkig niet zover. 

Het zorgde er ook voor dat er veel minder Bijbels werden verspreid dan in 2019. De behoefte aan Bijbels lijkt echter niet te zijn teruggelopen, gelet op de flinke groei in het aantal keren dat de Bijbel gedownload werd. In 2020 werd de Bijbel namelijk meer dan twee keer zoveel gedownload op computers en mobiele apparaten dan in 2019. De meeste Bijbels werden gedownload in Brazilië, gevolgd door de Verenigde Staten. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen