Lisanne van Houdt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 augustus 2021 door Geloofstoerusting

Het verhaal van Ruth: een baken van licht in donkere tijden

Iedereen maakt wel eens moeilijke en donkere perioden in zijn leven mee. Tijden waarin God heel ver weg voelt. En je het idee hebt dat Hem alles uit de hand loopt. Op zulke momenten kunnen mensen tegen je zeggen: ‘Ja, maar God houdt echt alles in Zijn handen. En Hij bestuurt alles en heeft ook een plan voor jouw leven.’ Zulke opmerkingen kunnen dan meer kwaad dan goed doen. En toch, deze opmerkingen zijn wel waarheid en realiteit. Dat is ook wat het bijbelboek Ruth ons laat zien.

John Piper schrijft in zijn boek ‘Onder Gods vleugels’ hoe in donkere tijden het verhaal van Ruth een baken van licht kan vormen. Aan de hand van deze geschiedenis beschrijft hij hoe God achter de schermen altijd aanwezig is, het goede voor ons najaagt ook als wij dat niet zo ervaren. De geschiedenis van Ruth leert ons dat achter onze pijn een liefdevolle, wijze en almachtige God werkzaam is. Die de gewone gebeurtenissen uit ons dagelijks leven verbindt met Zijn ontzagwekkende werk in de geschiedenis. En het leert ons ook dat donkere tijden geen verspilde tijden zijn. John Piper vat het zelf mooi samen. Het leven van gelovigen is geen rechte weg naar de heerlijkheid, maar ze komen er wel.

Het verhaal van Ruth is geschreven om ons te bemoedigen en vertrouwen te geven dat alle moeilijk te begrijpen krommingen en bochten in ons leven uiteindelijk tot een goed doel zullen leiden. Er zullen nu eenmaal bittere momenten in ons leven aanbreken. Maar wat een geruststelling om te weten dat we een liefdevolle Vader hebben die ons niet uit het oog verliest. God gebruikt zelfs tegenslagen tot Zijn eer en onze vreugde.

Bekijk de uitleg van Lisanne van Houdt (foto) in onderstaande video en neem een kijkje op de site van Geloofstoerusting:

Abonneer je op de YouTube-pagina van Geloofstoerusting

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen