kerkgebouw Afrika
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 augustus 2021 door Nienke Alblas

Zoon van voorganger in Nigeria doodgeschoten bij vernielen kerk

Een Nigeriaanse voorgangerszoon (29) is doodgeschoten tijdens het vernietigen van een kerk. De Civilian Joint Task Force (CJTF) vernielde de kerk, in opdracht van een regionale overheidsinstantie Borno Geographic Information System (BOGIS). Bisschop Williams Naga vertelt aan International Christian Concern (ICC) over de schokkende gebeurtenis. "De hele christelijke gemeenschap is in rouw", aldus Naga.

BOGIS controleert gebouwen, vergunningen en belastingen. Wanneer kerken hier niet aan voldoen worden deze naar verluidt vernietigd. CJTF helpt de Nigeriaanse staat om Boko Haram te verdrijven en de regering te ondersteunen, maar brengt volgens verschillende getuigen zelf een nieuwe golf aan terreur met zich mee. Verschillende kerken in de regio zijn vernield, omdat ze niet de juiste vergunningen hebben of de belastingen niet kunnen betalen aan BOGIS. Vermoedelijk was dit bij de kerk in kwestie ook aan de orde en werd om deze reden CJTF ingeschakeld door de overheidsinstantie.

"CJTF kwam om de kerk te vernielen, maar bracht hierbij onze broeder in geloof om het leven", aldus Naga. "De hele christelijke gemeenschap is in de rouw nu onze broeder, een kostwinner in zijn familie, zo vroeg is overleden." De gelovigen in de regio blijven bij elkaar komen bij de ruïnes van de kerk (niet op de foto). Christelijke hulporganisatie Hausa Christians Foundation schrijft op Facebook: 'Ze kunnen het gebouw vernielen, denkende dat dat de kerk is. Maar de kerk is het eeuwige en onverwoestbare Lichaam van Christus."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen