straatevangelist
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

18 augustus 2021 door Redactie

Christen verdedigd door atheïst tijdens arrestatie voor straatevangelisatie

De Amerikaanse evangelist Ryan Schiavo (niet op foto) predikte op straat in Engeland over het geloof. De evangelist werd gearresteerd voor het uiten van zijn visie op homoseksualiteit in zijn 30-minutenlange boodschap. Tijdens de arrestatie probeerde een atheïst, die het niet eens is met de visie van Schiavo, de Amerikaanse man te verdedigen. Ondanks de moeite die de man deed, werd Schiavo toch in de boeien geslagen.

Volgens Schiavo is zijn arrestatie onterecht en deed hij niets dat tegen de wet ingaat. "De wet stelt dat je anderen niet bewust mag aanvallen," aldus Schiavo, die naar eigen zeggen geen kwade intenties had. "De wet stelt dat iemand schuldig is van een aanval op een ander wanneer hij bedreigende, kwetsende of beledigende woorden gebruikt, fysiek geweld gebruikt richting een ander of een tekst schrijft of bij zich draagt op een bord of ander voorwerp met een bedreigende, kwetsende of beledigende boodschap."

De christen is dankbaar voor de hulp van de atheïst. Hij vindt het bijzonder dat iemand die het niet met hem eens is, toch voor hem opkomt. Dat is waar het volgens de christen om draait, omzien naar de ander, ongeacht verschillen. Het is nog onduidelijk wat het vervolg van de zaak van Schiavo zal zijn.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen