Elbert en Kinga
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 augustus 2021 door Redactie

Elbert Smelt wordt vader en vernoemt zoontje naar Kinga Bán: "Zo noemden we Kinga het vaakst"

Trinity-zanger Elbert Smelt is vader geworden! De trotse vader deelt een foto van zichzelf met zijn zoontje op Instagram en onthult daarbij ook de bijzondere naam van het jongetje: Jesse King. Hij schrijft bij de foto dat hij en zijn vrouw Linda hem daarmee vernoemen naar zangeres en vriendin Kinga Bán die in 2019 overleed.

”Toen Jesse nog in de buik van Linda zat, moest ik een liedje van onze lieve vriendin Kinga zingen voor ’Nederland Zingt’”, legt Smelt uit op Instagram. ”’Deel met mij in overvloed, er is genoeg. Voel je vrij jezelf te zijn, want je bent en blijft altijd welkom’. De tekst ademt zozeer wie Kinga was dat ik volschoot. En toen moesten we een naam kiezen voor ons jochie. Het werd JESSE KING. Want zo noemde we Kinga het vaakst: ’king’. En Jesse past er ook nog eens goed bij want Jesse was de voorvader van Koning David en die weer van Koning-Knecht Jezus.”

”Afgelopen week werd hij geboren en keek ik in de ogen van ons zoontje, de kroon op ons gezin”, vervolgt de zanger. ”Hij keek me aan, zo net vanuit de donkere creatieve wereld van de overkant, en het leek alsof Kinga samen met de King nog vlak voor zijn geboorte hem een kusje op z’n voorhoofd hadden gegeven. En natuurlijk schoten Linda en ik weer vol.” Smelt bedankt vervolgens de ’engelen’ die hem en zijn vrouw hebben bijgestaan deze periode, zoals de kraamhulp, familie en vrienden.

Smelt was goed bevriend met Kinga Bán en bracht ook samen met haar een afscheidsnummer uit. Tegenover CIP.nl vertelde hij eerder hoe bijzonder dat was. Lees dat artikel hier.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Elbert Smelt (@elbertsmelt)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Gefeliciteerd, Elbert en Linda met jullie nieuwe zoon.

A
Hoe mooi is het om je zoon te vernoemen naar Kinga!
Toon meer reacties (1)