Jaap Dieleman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 augustus 2021 door Redactie

Domper voor Jaap Dieleman: banken en betaaldiensten blokkeren 'complotdenkers'

Banken en betaaldiensten hebben besloten om organisaties die zij zien als verspreiders van nepnieuws omtrent corona en vaccinaties te blokkeren. Zij worden actief geweerd uit het klantenbestand, zo blijkt uit een rondgang van NRC. Evangelist Jaap Dieleman blijkt één van de slachtoffers. 

Banken en betaaldiensten hebben inmiddels zeker acht grote organisaties een ban te geven. Zij zijn voornamelijk online actief. Denk daarbij bijvoorbeeld aan uitgeverij De Blauwe Tijger en de actiegroep Viruswaarheid waar Willem Engel de voorman van is. De banken geven aan dat ze deze klanten weren in het kader van de strijd tegen extremisme.

Volgens het medium is evangelist Jaap Dieleman één van de mensen die een ban kreeg. Hij verspreidde in februari dit jaar een ’Eyeopener’, een eindtijdmagazine waarin onder meer gewaarschuwd werd voor de komst van de antichrist. De coronapandemie en het bijbehorende vaccin werden door Dieleman in verband gebracht met de aanstaande komst van de antichrist. Hij trok fel van leer tegen het vaccin. Het magazine werd huis-aan-huis verspreid in grote gedeeltes van Nederland. Miljoenen Nederlanders kregen het onder ogen.

Hij werd vervolgens in de ban gedaan door betaaldienst Mollie die zijn donaties verwerkte. Mollie stelde dat de berichten die door Dieleman worden verspreid niet bij hun bedrijfsvoering past. Ze doelden daarmee specifiek op anti-vaxx berichten. Dieleman reageert zelf ook in het NRC en noemt de actie van de banken "pure discriminatie van andersdenkenden". 

Berichtgeving over het eindtijdmagazine van Jaap Dieleman kwam eerder ter sprake in de CIP Podcast met dr. Wim Dekker. Beluister het fragment vanaf minuut 6:

Lees hier meer over het eindtijdmagazine van Jaap Dieleman.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Slechts één van de vele symptomen dat wij aan het afglijden zijn naar een politiek ‘correcte’ totalitaire staat, de hoogste tijd dat de christelijke politiek haar naïviteit laat varen en ferm stelling gaat nemen tegen de handlangers van het globalisme (onder leiding van Rutte Kaag), die door middel van een redflag operatie, het corona virus dat als middel wordt aangegrepen om de democratie definitief te op slot te zetten.
K
Banken en financiële instellingen hebben de vrijheid om organisaties en bedrijven (niet individuen) te weigeren als die niet aansluiten bij hun doelstellingen. Daar heeft de politiek verder niets mee van doen. En het heeft verder ook niets met christelijk te maken, daar kerken wel gewoon een bankrekening hebben, maar Viruswaarheid en Cafe Wertschmerz niet.

En globalisme onder leiding van Rutte en Kaag, dat is echt veel te veel eer voor die twee pluche plakkers.
Toon meer antwoorden (9)
Toon meer reacties (16)