gender school
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 augustus 2021 door Redactie

Docenten tegen nieuw schoolbeleid voornaamwoorden: "We geloven dat geslacht aangeboren is"

Volgens een nieuw beleid van Loudoun County Public Schools (LCPS) in het Amerikaanse Vriginia moeten docenten voortaan leerlingen aanspreken met het voornaamwoord dat zij kiezen. Hun gekozen gender kan hierin verschillen van hun aangeboren geslacht. "Wij geloven dat iemands sekse vastgesteld is bij de geboorte en niet zal veranderen", aldus christelijke docenten Monica Gill en Kim Wright. Ze dienen een officiële klacht in tegen het nieuwe beleid van de school.

"Het schoolpersoneel zal op het verzoek van de student of ouder het voornaamwoord en de naam gebruiken die zij opgeven. Er dient consequent te worden gehandeld naar dit verzoek", luidt het beleid van de school. "Het gebruik van genderneutrale termen is gepast. Het kan voorkomen dat je je een keer verspreekt, maar wanneer het personeel of leerlingen bewust weigeren de genderkeuze van een ander te respecteren, schenden ze het beleid van de school."

De geschiedenisdocent en leerkracht Engels hebben een christelijke achtergrond. Tyson Langhofer van christelijke belangenbehartiger Alliance Defending Freedom biedt juridische hulp aan Gill en Wright. "LCPS eist nu van alle docenten om te ontkennen dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Ze dwingen hen om gekozen voornaamwoorden te gebruiken, anders zullen er consequenties zijn", aldus Langhofer. "Je kan een werknemer niet dwingen om tegen zijn geloof in te gaan om zijn baan te behouden. De docenten hebben recht op vrijheid van religie. Zij kunnen dus niet verplicht worden gesteld om tegen hun geloof in te gaan met hun woorden."

Het gebruiken van persoonlijke voornaamwoorden op basis van een gekozen sekse, in plaats van het aangeboren geslacht, is een omstreden punt op de scholen van LCPS. Christelijke gymdocent Byron Tanner Cross werd door de scholenvereniging op non-actief gezet, nadat hij de voornaamwoorden 'hij' en 'hem' te gebruiken voor een meisje. "Ik ben een docent, maar bovenal ben ik een dienaar van God. Om deze reden kan ik niet zeggen dat een biologisch geboren jongetje een meisje kan zijn en andersom, dat gaat tegen mijn geloof in", aldus de gymdocent. "Ik hou van al mijn leerlingen, maar ik kan niet tegen hen liegen, wat de consequenties ook zullen zijn."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Volkomen terecht dat je als christen tegen een beleid bent dat ontkent dat iemands sekse is bepaald bij de geboorte en dat ontkent dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Hoe ziekelijk is zo'n beleid! Nog even en we moeten ook nog ontkennen dat er verschil is tussen goed en kwaad?
Zou het voor God zo'n heel belangrijke kwestie zijn? Ik heet Marijn, dat is tegenwoordig zowel een mannen- als een vrouwennaam net zoals bv Renée. Gelukkig zijn er ook veel onzijdige termen; het kind, het meisje... redelijk gender-neutraal toch?
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (1)