Aardbeving Haïti
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 augustus 2021 door Redactie

Christelijke hulporganisaties sturen hulp naar Haïti; dodental loopt op tot 1419

De christelijke hulporganisaties World Vision and Samaritan's Purse verlenen hulp in Haïti naar aanleiding van de aardbeving waardoor het land zaterdag werd getroffen. Het aantal dodelijke slachtoffers van de aardbeving in het zuidwesten van Haïti is opgelopen tot 1419. De autoriteiten in het land maakten tijdens een op televisie uitgezonden persconferentie verder bekend dat er ook circa 6900 mensen gewond zijn geraakt bij de schok met een kracht van 7,2. 

Volgens de internationale hulporganisatie Rode Kruis zijn ongeveer 800.000 mensen door de aardbeving getroffen. Het epicentrum bevond zich op zo'n 12 kilometer ten noordoosten van de stad Saint-Louis du Sud. De beving vond plaats op een diepte van 10 kilometer. Zeker 13.785 huizen werden verwoest en ongeveer evenveel liepen schade op. Ook ziekenhuizen, kantoren, schoolgebouwen en kerken zijn door de aardbeving getroffen.

Namens de Haïtiaanse afdeling van de christelijke kindersponsororganisatie Compassion International is een team ter plaatse om kinderen en ouders die door de aardbeving zijn getroffen te helpen.

Het is een race tegen de klok. Want de tropische storm Grace, met windsnelheden tot 55 kilometer per uur, is in aantocht. De wind en regen die de storm meebrengt dreigen het reddingswerk op korte termijn ernstig te gaan bemoeilijken. World Vision heeft mogelijkheden om aan 6.000 mensen hulp te bieden.

Haïti, het armste land op het westelijk halfrond, kampt nog altijd met de gevolgen van een andere zware aardbeving, die het land in 2010 trof. Daarbij kwamen meer dan 200.000 mensen om en vielen nog meer gewonden. Anderhalf miljoen Haïtianen raakten destijds dakloos. De schade van die beving werd geschat op 8 miljard dollar.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen