Laura Morris
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

17 augustus 2021 door Redactie

Christelijke docent dient ontslag in vanwege politieke agenda van openbare school

De christelijke docent Laura Morris diende haar ontslag in, omdat ze het als christen niet eens is met de politieke agenda van de openbare school van Loudoun County in Virginia. "God heeft voorzien in de moed om deze beslissing te maken", aluds Morris in gesprek met Tucker Carlson van het gelijknamige Fox News-televisieprogramma.

Morris heeft geen spijt van haar beslissing. "Een man bemoedigde mij met een e-mail waarin hij een gelijkenis vertelde over een kaars die andere kaarsen aansteekt, zonder zijn eigen vuur te doven. Ik vind het zo bijzonder dat God mij op die manier wil gebruiken", aldus Morris. "Ik hoop dat anderen ook hun daad bij hun woord mogen voegen. Er is een gesprek gestart naar aanleiding van mijn ontslag en ik geloof dat God dit mag gebruiken ten goede."

Er waren een aantal punten die Morris tegen de borst stuitten. Zo werd het volgens het beleid van de school als een probleem gezien dat er veel witte, christelijke vrouwen werkzaam waren als docenten. Ook moest ze een politieke agenda promoten waar ze als christen niet achter staat. Wat die agenda inhoudt maakt ze niet precies duidelijk.

Morris is niet de enige docent die, om het verschil in religieuze en politieke overtuiging, moeite heeft met haar werk op een Amerikaanse openbare school. Vaak werkt de situatie echter andersom en ontslaat de school de christelijke docent, in plaats van dat de docent zelf haar ontslag indient. Denk aan het voorbeeld van de christelijke gymdocent Byron Tanner Cross uit Virginia. Hij weigerde om voornaamwoorden zoals 'hem' en 'zijn' te gebruiken voor biologisch geboren meisjes tijdens zijn lessen. "Het gaat tegen mijn geloof in", legt de docent uit. De gymdocent werd op non-actief gezet, waarop de christen de school aanklaagde voor discriminatie.

Bekijk het hele gesprek van Tucker Carlson Tonight met Laura Morris in de onderstaande video.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Dat is idd een keuze maken! Niet ontslagen worden en dan aanvechten, dat is halfslachtig.

Want wat heeft het licht te doen met de duisternis? Je moet daar niet in mee willen blijven draaien al is het er tegenin. Ook wereldse rechters gaan het niet recht spreken voor christenen.

Ik vind het een dappere keuze, de eer hooghouden. Zelf de keuze maken ontwapent de ander.

Zelf de keuze maken voor de Heer, niet een ander dat voor je laten doen!