Bijbel overschrijven
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 augustus 2021 door Redactie

Caroline schreef de hele Bijbel over, ondanks haar beperking

Caroline Campbell schreef in negen jaar tijd de hele Bijbel over. "Ik wil mensen inspireren de Bijbel te bestuderen", aldus de schrijfster uit het Amerikaanse South Carolina. Caroline werd als baby gediagnostiseerd met het syndroom van Down. Haar ouders besloten haar aan te moedigen en haar zo veel mogelijk 'normaal' te behandelen. Af en toe staan ze versteld van de talenten en passies van hun dochter. 

De ouders van Caroline Campbell proberen hun dochter met het syndroom van Down niet te beperken, maar juist aan te moedigen. De moeder van Caroline vertelt aan Christianity Today over de 10.000 pagina's en 43 mappen waar de 782.815 woorden uit Carolines New American Standard Bijbel staan opgeschreven. Caroline memoriseerde verschillende Bijbelverzen. Van elk Bijbelboek weet ze te noemen hoeveel hoofdstukken het telt. De Psalmen waren met de 150 hoofdstukken het zwaarst om over te schrijven, zegt de schrijfster.

"Het was zo bijzonder om haar bezig te zien. We hoefden haar niet eens aan te moedigen om door te gaan", aldus vader Kenny Campbell. Niet alleen de ouders van Caroline, maar ook haar voorganger is trots op de prestatie van de jonge Caroline. "Het is een prachtig getuigenis en inspireert veel christenen binnen en buiten de gemeente", aldus voorganger Broggi.

Bethany McKinny Fox is voorganger van een kerk in Los Angeles en schrijfster van het boek Disability and the Way of Jesus. De theologe moedigt anderen aan om mensen met een beperking als volwaardige gemeenteleden te zien. "De Bijbel is een goede manier om je als mens verbonden te voelen met God en ik denk dat dit erg goed voor je is", aldus Fox. Volgens haar is het goed om de Bijbel over te schrijven om hem te memomiresen en laat Caroline een mooi voorbeeld zien van God liefhebben met alles wat je hebt. "We moeten Hem volgen en liefhebben met ons hele hart. Jezus zei niet voor niets: 'Volg mij met heel je leven!'"

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Geweldig...goed voorbeeld moet en doet volgen voor veelen ook als men al zijn/haar leven in kerk zit.