verwoestte kerk Haïti
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 augustus 2021 door Redactie

Christelijke getuige aardbeving Haïti: "We hebben alleen Jezus nog"

Afgelopen zaterdag vond er een zware aardbeving plaats in Haïti. De Haïtiaanse Johanne Dorcely (58) maakte de verschikkelijke gebeurtenis mee, waar verschillende inmiddels organisaties hulp bieden. "We hebben alleen Jezus nog", aldus Dorcely in gesprek met CBN News. "Zonder Jezus was ik er niet meer geweest."

Het dodental van de aardbeving in Haïti is inmiddels gestegen tot 1.297 slachtoffers. Minstens 2.800 Haïtianen raakten gewond. Niet alleen huizen, maar ook scholen en kerken zijn verwoest door de aardbeving. Verschillende hulporganisaties, zoals de Verenigde Naties bieden acute hulp in de chaos en ondersteunen bij de vroege wederopbouw. Ook christelijke organisatie Samaritan's Purse, opgericht door Franklin Graham, biedt hulp aan in de omgeving van de beving. De organisatie biedt onder andere materiaal voor tijdelijk onderdak en schoon drinkwater aan. "We roepen op tot gebed voor onze teams. Daarnaast bidden we met name voor het land na deze vreselijke gebeurtenis", aldus Franklin Graham op Facebook.

Het epicentrum van de aardbeving bevond zich ongeveer 125 kilometer van de hoofdstad Port-au-Prince. Ondanks dat de aardbeving met een 7.2 op de schaal van Richter zwaarder was dan de aardbeving in 2010, zichtbaar op de foto, vielen er minder slachtoffers. De schade blijft echter groot. Het land krijgt klap na klap te verduren. Na de aardbeving in 2010, waarbij ruim 250.000 mensen om het leven kwamen, ontstond er politieke onrust, gevolgd door deze tweede, zware, aardbeving in iets meer dan tien jaar tijd.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Lijkt mij evident alleen nog aardbeving bestendige woningen te bouwen daar, sowieso geen hoogbouw. Al is dit verschrikkelijk, het is niet het gevolg van (verkeerd) menselijk handelen zoals zo veel andere rampen.