Trinity Bible Chapel Waterloo, Canada
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juli 2021 door Redactie

Canadese voorgangers krijgen flinke boete voor houden kerkdienst ondanks maatregelen: "Jezus is het waard"

Pastors Jacob Reaume en Will Schuurman hebben van de rechtbank in het Canadese Ontario ieder een boete van 10.000 Canadese dollar boete opgelegd gekregen. In april lieten de pastors diensten van de Trinity Bible Chapel in Waterloo doorgaan, ondanks de geldende coronamaatregelen, die dat niet toelieten. Ook de kerk moet een boete betalen van 35.000 dollar, meldt de Christian Post.

In een statement op de website van de kerk zegt pastor Reaume: "Jezus is het waard. Wij zijn het niet die de diensten moeten stoppen, ze behoren aan Jezus toe. We zijn niet alleen verheugd dat we veel mensen door onze aanbidding tot Jezus leiden, maar ook dat we hiermee getuigen zijn van Christus voor het hof van Ontario."

Al eerder kreeg de oudsten van de kerk boetes van tienduizenden Canadese dollars opgelegd, toen ze met meer dan tien personen diensten belegden. "Dit is voor het eerst dat gemeentes boetes krijgen voor het organiseren van samenkomsten. Ze proberen een voorbeeld te stellen voor  de gevolgen van het negeren van maatregelen", waren de oudsten geschokt. Toen de overheid besloot de Waterloose kerk in april te sluiten, hield de kerk openluchtdiensten. Ook dat was niet toegestaan, waarna de rechtzaak van afgelopen week diende.

De veroordeling van de Canadese kerkdiensten is niet de enige: al eerder werden drie voorgangers gearresteerd voor het overtreden van coronamaatregelen. Zo werden de Pools-Canadese voorganger Artur Pawlowski en voorganger James Coates werden gearresteerd wegens het houden van fysieke samenkomsten binnen de gemeente.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Volgens mij dienen we als christenen geen aanstootgevend gedrag te vertonen. Iets wat het houden van fysieke kerkdiensten te midden van deze corona-tijd,volgens mij, wel is.

Er zijn genoeg andere manieren om mensen tot Jezus te brengen.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)