Huwelijk van vrouwelijke pastors in Frankrijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juli 2021 door Redactie

Frankrijk: voor het eerst trouwen twee vrouwelijke pastors

De Eglise Protestante Unie de France (EPUdF) heeft voor het eerst een huwelijk tussen twee lesbische pastors ingezegend. In Montpellier vond het huwelijk plaats, iets wat tot nu toe nog niet was voorgekomen sinds het is toegestaan in 2015, bericht Evangelical Focus.

De vrouwen die met elkaar getrouwd zijn, zijn dertigers en worden de komende jaren getraind als pastor. Ze waren al voor de wet getrouwd eerder in juli, inmiddels werden ze ook in de Temple de Maguelon in Montpellier voor de kerk getrouwd. De Franse EPUdF heeft ongeveer 250,000 leden en meer dan 400 pastors. Ooit werd de kerk één vanuit de luterse en hervormde kerk in het West-Europese land.

Jean-François Breyne, de predikant die het huwelijk inzegende, was verheugd over de "impact" van het huwelijk. "We komen er stukje bij beetje, er is sprake van een belangrijke symbolische dimentie", zei Breyne. De beslissing homohuwelijken toe te laten in 2015 binnen de kerk leidde tot een schok binnen de kerk: veel verlieten de kerk en verklaarden trouw te willen zijn aan de traditionele Bijbelse visie op het huwelijk. Ongeveer 30 procent van de christenen in het land ziet het homohuwelijk als toegestaan voor een christen, de overige 70 procent behoort tot kerken die deze visie niet delen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Kan alleen maar schudden met mijn hoofd.

Maar begrijpend knikken als ik Luterse kerk lees.
J
Dit heeft niets meer met tolerantie te maken. De kerk stimuleert.( Rom. 1:32)
'Heer, leer mij om niet te oordelen, maar lief te hebben en te bidden voor mijn naaste dat zij U gaan ontmoeten.'
Toon meer antwoorden (5)