Frederique
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

29 juli 2021 door Patrick Goede

Op straat mishandelde Frederique (14) overladen met 30.000 kaarten

De eerder deze week mishandelde Frederique van 14 jaar heeft inmiddels 30.000 kaarten ontvangen. Na een oproep van Radio 538 om haar een kaartje te sturen stroomden de lieve steunbetuigingen en bossen bloemen binnen. Wat een mooi teken van naastenliefde!

Frederique liep eerder deze week in Amstelveen op straat toen een jongen haar vroeg of ze een jongen of meisje was. Ze weigerde daarop te antwoorden waarna ze rake klappen ontving. Ze mist enkele tanden, heeft een gebroken neus en haar kaak is gekneusd. De steunbetuigingen hebben haar volgens AT5 gelukkig enorm verrast.

Inmiddels is een 14-jarige jongen opgepakt door de politie die wordt verdacht van de mishandeling van Frederique. Er zouden nog drie of vier andere jongens bij de mishandeling betrokken zijn geweest. Het gaat om jongens in de leeftijd van elf tot vijftien jaar oud. Bekijk hieronder een video over de stortvloed aan kaarten!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Wat nogal mist in dit artikel: Frederique heeft al aangegeven dat ze geen wraak of straf wil, en hoopt dat de daders weer snel met hun eigen ouders worden verenigd.

Ik ken Frederique verder totaal niet, maar ik weet wel dat dit een niet te missen voorbeeld is van het navolgen van Jezus als het gaat om de andere wang toe keren en je vijanden lief hebben.

En dan zijn er in de media ook nog weer talloze reacties die Frederique hier in afvallen. Wat bovenstaande nog extra bevestigt.
P
Dat is erg lief van Frederique als ze dat gezegd heeft, welke bron heb je hiervoor? Wellicht dat het OM zelf wel overgaat tot vervolging want mishandeling is strafbaar en wordt normaliter gewoon aangepakt, zeker als het om mishandeling van een minderjarige gaat. Vergeven is één ding maar er kunnen voor de geweldplegers wel consequenties aan bepaald gedrag verbonden zijn. Dat geldt ook voor de medische kosten en ander letsel waar Frederique mee te kampen heeft. Het kan namelijk ook zijn dat ze dit zegt om niet verder door hen bedreigd te worden.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)