Mark Driscoll
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 juli 2021 door Patrick Goede

Deja Vu: Mark Driscoll weer beschuldigd van leiderschapsmisbruik in nieuwe kerk

Voorganger Mark Driscoll die in 2015 publiekelijk zijn excuses aanbood voor zijn falende leiderschap van de Mars Hill Church die ophield met bestaan, is opnieuw niet van onbesproken gedrag gebleken. Leden van zijn nieuwe kerk die hij in 2016 startte, The Trinity Church, betichten hem opnieuw van leiderschapsmisbruik. "Je noemde de kerk steeds weer jouw familiebedrijf en bleef eindeloos praten over jezelf", vertelt ex-hoofd beveiliging van de kerk Chad Freese via een brief in handen van de Christian Post.

Freese was drie jaar lid van de kerk en diende 8 maanden in het beveiligingsteam. Toen hij binnen dat team een leiderschapsfunctie kreeg hield hij het geen zeven weken meer vol. "Ik stopte ermee vanwege de immorele, onethische en onbijbelse acties van de voorganger. Je noemde het keer op keer jouw familie bedrijf en de pastors onder je roddelden er op lustig op los over hun teamleden. Je was hierin totaal geen goede leider voor ze."

Freese vervolgt: "Ik had geen problemen met het leiderschap tot ik deel werd van de besloten vergaderingen die 'topgeheim' waren. Je vertelde tijdens een vergadering dat je totaal geen vertrouwen had in de mensen om je heen. Je schreeuwde dat dit iemands 'f**king' probleem was en dat hij het maar 'f**king' op moest lossen. Ik zag hoe die persoon begon te koken van woede. Dit is geen pastoraal gedrag dat je van een voorganger verwacht."

In 2015 riepen 39 ouderlingen Driscoll op om zich terug te trekken als 'lead pastor' van de Mars Hill kerk en niet langer zijn bediening uit te voeren omdat hij "ongeschikt zou zijn als voorganger". Driscoll zelf heeft nog niet op de aantijgingen van Chad Freese gereageerd. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Tot hoever gaat eigenaarschap of vermeend eigenaarschap?De kerk heeft 1 Hoofd en dat is Jezus Christus en wij zijn leden ten opzichte van elkaar, maar dan ieder met zijn of haar verantwoordelijkheid.

Als we elkaar niet meer kunnen aanspreken op die verantwoordelijkheid, dan is het conflict geboren. Arme kerk/gemeente die in zo'n conflict blijft hangen omdat daadkracht ontbreekt en leiders niet aanspreekbaar zijn.
N
Dat is precies wat het calvinisme heeft afgeschaft ;de kerk als persoonlijk eigendom van aardse leiders. Toen werden Roomse kerken vernoemd naar heilige of Maria en nu zijn er ook weer evangelische\pinkster kerken, die hun bestaansrecht rechtstreeks ontlenen aan de 'geloofs'leiders en hun naam ,i.p.v. Jezus naam. Dit is afgoderij