Jibril Rajoub
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 juli 2021 door Patrick Simons

Voorzitter Palestijnse Olympisch Comité roept op tot boycot Israël

Wereldwijd klonk er veel afkeuring toen afgelopen week twee judoka’s weigerden om het tegen een Israëliër op te nemen tijdens de Olympische Spelen. Maar niet iedereen denkt er zo over. Jibril Rajoub, de voorzitter van het Palestijns Olympisch Comité, prees de twee judoka’s juist en riep ook nog eens op tot een boycot van Israël, zo meldt CIDI.

Op social media plaatste Rajoub een foto van zichzelf met de Algerijnse judoka die weigerde om tegen een Israëliër uit te komen. De Palestijn prees de judoka vanwege ”dappere tegenstand tegen normalisatie”. Ook besprak hij het incident met een Algerijns radiostation: ”Er is geen plaats voor ontmoetingen met iedereen die verbonden is met dit officiële terrorisme”, verwees hij naar Israël. ”Niet in de sport of daarbuiten. Ik hoop dat deze boodschap uitgaat naar alle Arabieren die overgaan tot normalisatie.”

Het kam de voorzitter van het Palestijns Olympisch Comité op flinke kritiek te staan. Zo werd er gesproken over ’on-Olympisch gedrag’. Een woordvoerder van het kantoor van premier Naftali Bennett van Israël noemde Rajoub zelfs een ”racist die bekendstaat om zijn anti-vredesstandpunten”.

Rajoub zette zich vaker in voor een boycot van Israël. Toen hij een paar jaar terug voorzitter was van de Palestijnse voetbalbond deed hij er alles aan om ervoor te zorgen dat Israël uit wereldvoetbalbond FIFA werd gezet. Dat lukte niet. Verder vergeleek hij eerder Israël met satan en de nazi’s en vernoemde hij Palestijnse voetbaltoernooien naar terroristen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Ooit staan ze voor de grote witte Troon, kijken of ze dan nog zulke antisemitische praatjes hebben. Onze hemelse Vader rekent wel met ze af, tot die tijd maken ze alleen de sport en zichzelf te schande.
N
Excuses voor 3x plaatsen, hij “pakte” het bericht niet
T
Het was beter geweest indien deze palestijnse voorzitter excuus had gemaakt voor de moord op 11 Israelische sporters van de spelen in 1972 in Munchen uitgevoerd door Jasser Arafat de nobelprijs winnaar van de vrede !
Toon meer reacties (3)