Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 juli 2021 door Redactie

Kerkklokkensoap in Voorburg: Sint Martinuskerk riskeert boete van duizend euro per dag

Waar in veel dorpen en steden het luiden van de kerkklokken een onmisbare toevoeging is aan de sfeer, kunnen we in Voorburg inmiddels spreken van een heuse klokkensoap. De gemeente heeft namelijk het bestuur van de Sint Martinuskerk een dwangsom van maar liefst duizend euro per dag opgelegd als de klokken te hard blijven luiden, zo meldt De Telegraaf.

Volgens het dagblad is Voorburg al een jaar lang aan het steggelen over de kerkklokken. De rooms-katholieke kerk in het dorp beiert er al 75 jaar vrolijk op los. Ieder kwartier laten de klokken hun geluid horen. Lange tijd leek niemand daar veel last van te hebben, tot er een nieuwe overbuurman kwam wonen. Hij diende een klacht in en deze werd door de gemeente Voorburg overgenomen. Het parochiebestuur van de kerk kreeg als opdracht om de klok minder te laten luiden, maar na een actie van honderden andere omwonenden besloot de kerk hier geen gehoor aan te geven.

De buurman startte vervolgens een juridische procedure en uit onderzoek bleek dat de kerkklokken te luid waren. De kerk werd opgelegd om ervoor te zorgen dat dit voor 29 juli werd teruggeschroefd. Anders moet men namelijk duizend euro per overtreding per dag betalen. De kerk heeft het aantal decibels teruggeschroefd en gaat in beroep. Tijdens de kerkdienst van afgelopen zondag werd er een speciale verklaring voorgelezen waarin men zich onder meer afvroeg waarom één stem meer waard is dan honderden anderen.

Lees het hele artikel in De Telegraaf.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ieder kwartier erop los beieren? Dag en nacht? Of alleen 's morgens? Misschien een compromis sluiten, alleen beieren voor de hoogmis, niet te vroeg en niet te lang.
L
Ja hoor daar gaan we weer. Niemand van de omwonenden bleek er last van de hebben.

Er komt een nieuwe bewoner en die begint gelijk te klagen. Die nieuwe bewoner had het toch kunnen weten dat er klokgelui was. Had hij hier niet moeten komen wonen!!

Zeker iemand die niets van een kerk moet hebben of zo.