protest Cuba
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 juli 2021 door Redactie

Cubaanse voorgangers vrijgelaten uit gevangenis: "Alle glorie aan God"

Na veertien dagen in de gevangenis zijn twee Cubaanse voorgangers vrijgelaten. Yéremi Blanco en Yarian Siera werden gearresteerd tijdens een vredig protest tegen de Cubaanse regering, meldt Evangelical Focus.

"God heeft ons zijn antwoord gegeven. Alleen Hij kan gevangenisdeuren openen", aldus de collega-voorganger van Blanco en Siera, Jatniel Pérez. "Alle glorie aan God. We zijn dankbaar voor alle gebeden voor deze twee mannen Gods. Ze zullen zich blijven inzetten als zout en licht voor de wereld."

Het is onduidelijk waarom de twee mannen tijdens het vredige protest werden gearresteerd. Voor een lange tijd kon de familie geen hoogte krijgen van de twee kerkleiders. De politie wilde hen in eerste instantie niet te woord staan. De families zijn dankbaar de twee mannen weer in hun armen te kunnen sluiten. Ondanks de vrijlating moeten de Blanco en Siera nog wel een boete betalen en later voor de rechter verschijnen. Naast de twee christenen werden nog ongeveer 400 andere demonstranten gearresteerd. Onder hen bevinden zich activisten, journalisten en andere christenen. Evangelical Focus roept op tot gebed voor de gelovigen in deze moeilijke en spannende tijd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen