Kleiduiven schieten Vincent Hancock
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 juli 2021 door Patrick Goede

Drievoudig olympisch kampioen kleiduivenschieten Vincent Hancock getuigt van Jezus

De 32-jarig Vincent Hancock is nu een recordaantal keren olympisch kampioen kleiduivenschieten geworden. Gisteren schoot hij in de finale 59 van de 60 keramische schijfjes stuk. "Ik dacht altijd dat ik een christen was maar als ik nu terugkijk was ik dat niet", vertelde Hancock openhartig aan CBN News.

Kleiduivenschieten is een populaire sport in Amerika. "Het lijkt een beetje op golf, het is een routine die je elke keer opnieuw moet doen. Ik heb in weer en wind meegedaan aan wedstrijden. Het is de kunst om jezelf elke keer te overtreffen", aldus Hancock. 

Dat was ook wat Hancock opbrak. In 2009 was hij al twee keer wereldkampioen en olympisch kampioen. Toch vervulde het hem niet. "Ik zat op die olympische berg en was eerst in de wolken. Maar dat resulteerde in 2011 in mijn slechtste jaar ooit. Wat betreft mijn resultaten maar ook wat betreft de relatie met mijn vrouw."

Zijn vrouw bidt al jaren stevig voor hem en probeert hem op God te wijzen, Hancock heeft daar moeite mee. "Ik was alleen maar bezig met goud. Ik sleepte haar daarin mee. Ik was boos op haar maar ik bad op een nacht en huilde tranen met tuiten. God begon mijn ogen te openen voor wat ik allemaal fout had gedaan in die afgelopen jaren. Ik kon sorry zeggen voor het feit dat mijn focus niet bij Hem lag maar op de sport."

In 2012 wint Vincent opnieuw olympisch goud en bloeit de relatie met zijn vrouw weer helemaal op. In 2016 grijpt hij naast een medaille en haalt hij zelfs de finale niet. Toch doet hem dat niet wankelen omdat Jezus het fundament in zijn leven geworden is. Nu heeft hij dus een recordaantal olympische gouden medailles op zijn naam staan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen