Abortus Amerika
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 juli 2021 door Patrick Goede

Rechters in VS blazen rechtszaak kerk tegen wet abortuszorg nieuw leven in

"Geen enkele kerk moet gedwongen worden om abortuszorg te leveren, en zeker niet de Ceder Park kerk die zich inzet voor de bescherming van leven", dat is de reactie van de kerk wiens rechtszaak tegen een abortuswet nieuw leven is ingeblazen door het Hof van Beroep van de westelijke staten van Amerika. Het aanklagen van de wet door de kerk was in eerste instantie afgewezen door een lagere rechtbank. De zaak wordt nu dus heropend, meldt de Christian Post.

De desbetreffende gezondheidswet verplicht zorgverzekeraars abortuszorg te leveren naast de bestaande zwangerschapszorg. Dus ook kerken die mensen willen bijstaan in hun zwangerschap en verbonden zijn aan zorgverzekeraars die dergelijke zorg leveren zien zich genoodzaakt hier tegen in opstand te komen. "We zijn erg blij dat de rechters erkennen welk onrecht de staat Washington de kerk heeft aangedaan door de beslissing van de lagere rechtbank terug te draaien", aldus de Ceder Park-kerk in een reactie.

Volgens de rechtbank heeft de kerk wel degelijk het recht om de staat aan te klagen omdat hun zorgverzekeraar Kaiser Permanente de restricties op het leveren van abortuszorg door de nieuwe wet aanpaste. De staat beweerde dat er alsnog andere zorgverzekeraars waren die zorgpakketten aanleverden die wel aan de wensen van de kerk voldoen. Maar omdat de kerk op dat moment te maken had met deze zorgverzekeraar en dit pakket gaat die vlieger volgens de rechter niet op. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Een zorgverzekering is in de VS alleen weggelegd voor een select gezelschap wat de premies kan opbrengen. a(met dank aan Trump, die Obamacare afschafte). Maar tegelijkertijd worden zorgverzekeraars wel verplicht abortus te vergoeden? De prioriteiten zijn weel heel vreemd op deze manier.