Hatun Tash
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 juli 2021 door Redactie

Ex-moslima neergestoken tijdens evangeliseren in Londen, maar staat op en preekt verder

Eerder deze week is een christelijke evangeliste in Londen aangevallen met een mes. Hatun Tash, een bekeerde ex-moslim, was in Hyde Park op straat aan het prediken en evangeliseren toen ze plotseling werd neergestoken. Ze raakte gewond maar is niet in levensgevaar, wonderlijker nog: ze preekte daarna gewoon verder. 

Dat melden verschillende Engelse media. Tash groeide als moslim om in Turkije maar bekeerde zich tot het christendom. Daarom was ze niet langer veilig in het land en besloot ze naar het Verenigd Koninkrijk te vluchten. Daar zoekt ze regelmatig het publieke debat, niet alleen vanwege haar geloof, maar ook omdat ze een felle voorstander is van de vrijheid van meningsuiting. Bovendien evangeliseert ze onder moslims. Dat leverde haar geregeld problemen op.

Tash is regelmatig te vinden bij de zogeheten Speakers’ Corner in Hyde Park. Dit is een plaats waar iedereen het woord mag nemen en waar alle maatschappelijke meningen rondom bijvoorbeeld politiek en religie aan bod mogen komen. Dat leidt soms tot felle discussies die Tash als evangelist zeker niet uit de weg gaat. Ze heeft scherpe kritiek op de islam omdat die volgens haar de vrijheid van anderen in de weg staat. Het leverde haar al eerder klappen en bedreigingen op.

Deze week ging het echter nog veel verder. De evangeliste was aan het spreken over Jezus en droeg daarbij ook een shirt van Charlie Hebdo. Een volledig in het zwart geklede man viel haar plotseling met een mes aan. Ze werd in haar pols en haar hoofd geraakt maar de verwondingen vallen gelukkig mee. Kort na de aanval viel Tash flauw, maar ze kwam al snel weer bij. Nadat ze bijgekomen was, had ze direct een weerwoord voor haar aanvaller die inmiddels gevlucht was: ”Alleen een zwakke God heeft menselijk geweld nodig om argumenten te kunnen beslechten.”

Daarmee gaf Tash aan dat haar aanvaller waarschijnlijk een islamitische achtergrond heeft. De politie gaat daar niet in mee en vraagt mensen nog niet te speculeren over het motief van de aanval.

LET OP: BEELDEN KUNNEN ALS SCHOKKEND WORDEN ERVAREN

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Hatun Tash is een heldin. Ze is al eerder aangevallen op die plek.

Een wonder dat ze niet ernstiger gewond is geraakt.
J


Waar haalt men binnen de ´ideologie van de wreede zijn ´voeding´ vandaan?

Misschien deze OPDRACHT?“This is the recompense of those who fight against Allah and His Messenger, and hasten about the earth to do corruption there:

-they shall be killed,

-or crucified,

-or their hands and feet shall be struck off on opposite sides;

-or they shall be exiled from the land.

Iemand een idee waar dat staat?
J
Bijna een jaar geleden vond er een mildere confrontatie plaats.

Hatun Tash has been the victim of yet another assault by Muslims (in Speakers Corner). Last week, Islamic apologist Ali Dawah caused her to fall to the ground; he was even happy about what he did, and his followers were also praising him and justifying his actions. (video-bewijs is van internet verwijderd!)

Fortunately, there were some Christian men on the scene who protected Hatun. Had they not been there, she might have been severely injured. (30 Juli, 2020)

ONS VOORLAND!
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (3)