Lecrae
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

27 juli 2021 door Redactie

Christelijke rapper Lecrae: "Ik hou van Jezus, maar niet van de kerk"

Christelijke rapper Lecrae past niet in het standaard plaatje van een Amerikaanse kerkganger. Hij vertelt in een interview met NGEN Radio over zijn geloofsontwikkeling. "Ik schaamde me er vroeger voor dat ik van Jezus houd, maar niet van de kerk", aldus Lecrae.

"Je kan bijna niet aan de christelijke cultuur in Amerika ontkomen. Er is een soort van verwachting van hoe je je moet kleden en hoe je moet praten als christen. Wanneer je niet op deze manier leeft, zullen mensen meewarig naar je kijken. Maar ik voel me goed zoals ik ben. Ik pas niet in een bepaald hokje en dat is oké. Als jij daar wel in past, is dat ook oké", vertelt de rapper die binnenkort op tour zal gaan door Amerika met de nieuwe, populaire aanbiddingsgroep Maverick City Music.

De rapper vertelt over de positieve ontwikkeling die zijn geloof heeft doorgemaakt in het afgelopen jaar. "Ik voel me goed. Mij hoor je niet klagen. Ik ben creatief bezig en er komen steeds nieuwe ideeën. Ik heb veel heilige huisjes moeten afbreken in het afgelopen jaar. Nu ben ik begonnen aan de wederopbouw van mijn geloof. Ik heb nieuwe verbondenheid met God gevonden, iets wat ik nooit had verwacht", aldus Lecrae.

Bekijk het hele gesprek met Lecrae in de onderstaande video.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Zijn uitspraak intrigeert mij. Waarom wel de Heere God, maar niet de kerk? Het antwoord zou kunnen zijn dat de kerk niet als een sluitend geheel functioneert. Bijvoorbeeld als een te strak korset (organisatie) om een lichaam knelt, waardoor ademnood ontstaat. In sommige kerken is er de angst om de DUIF binnen te laten, de (Geest van God). Het is de adem van Zijn Geest die de wind veroorzaakt, waardoor iets in beweging wordt gezet. Dit gaat niet op commando, wel op gebed.