voorganger Bharati
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 juli 2021 door Redactie

Indiase voorganger verlaat zijn huis na 'genadeloze marteling' door politie

De Indiase voorganger Sanjay Kumar Bharati, zijn vrouw en hun drie kinderen verlieten hun huis na 'genadeloze marteling' door de politie. Bharati werd mishandeld voor het verkondigen van het evangelie en verliet noodgedwongen zijn woonplaats in het noorden van India, meldt Morning Star News. "Ik werd genadeloos gemarteld, dertig tot veertig minuten lang", aldus de voorganger.

De familie werd gevangengenomen door de plaatselijke politie op 13 juni. Er was een klacht tegen het gezin ingediend voor het overtreden van de coronamaatregelen. Op het bureau werd Bharati verhoord en stelden de agenten vragen over zijn bekering en zijn prediking van het evangelie. "Hij sloeg me in mijn gezicht en maag", vertelt de voorganger over het verhoor.

Na het verhoor werd Bharati meegesleept naar een andere kamer. Hier moest hij op zijn buik op een bed liggen. Een agent sloeg hem met een riem op zijn benen en voeten. "De hel brandde los. Ze martelde me genadeloos voor dertig tot veertig minuten. Ik smeekte hen te stoppen."

De agenten geloofden niet dat mensen zich zonder omkoping bekeerden tot het christendom en wilden weten wie de evangelisatie door  voorganger 'financierde'. Gedwongen bekering is strafbaar in India. "Ik heb niemand gedwongen bekeerd of omgekocht. Mensen nodigen mij uit om voor hen te bidden, dat is alles wat ik doe. Ik koop niemand om, dat is een valse aanklacht", aldus Bharati. De voorganger heeft het juist niet breed. Het gezin kampt met armoede en honger, met name sinds de uitbraak van het coronavirus.

Toen de familie Bharati terugkwam bij hun huis, hadden de dorpelingen zich verenigd. "Ze bedreigden iedereen die onze christelijke bijeenkomsten bij zouden wonen", aldus Bharati. De voorganger en zijn gezin voelden zich gedwongen hun huis te verlaten. Ze vluchtten weg voor verder geweld naar een onbekende schuilplaats.

India staat op plaats 10 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors. Het Aziatische land kent een voornamelijk hindoeïstische bevolking. Radicale hindoes en animisten, een natuurreligie die gelooft in voorouderverering, zijn bang dat de christenen hun gunst bij de goden negatief beïnvloeden. Christenen hebben te maken met geweld door hun omgeving en radicale hindoeïstische nationalisten die strijden voor een hindoeïstisch India.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen