Christenen in Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 juli 2021 door Patrick Goede

Al 3462 christenen gedood in Nigeria in 2021: "Slachtoffers door regering in de steek gelaten"

In Nigeria zijn in de eerste helft van dit jaar 3462 christenen met geweld omgebracht. Dat blijkt uit een rapport van een internationale burgerrechtenbeweging. Het is een schokkend aantal dat al bijna het aantal doden (3530) in heel 2020 overtreft. "Christelijke boerendorpjes worden herhaaldelijk aangevallen, tienduizenden zijn in de afgelopen 20 jaar gestorven", zegt International Christian Concern over de cijfers.

Fulani-herders, een terroristische moslimgroepering, zijn verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de moorden op christenen: 1909 christen kwamen door hen om. Andere extremistische moslimgroeperingen als Boko Haram en ISWAP (een tak van Islamitische Staat) zorgden voor nog eens meer dan 1000 doden. "Daar komt nog eens bij dat honderdduizenden christenen alles wat ze hadden kwijt zijn geraakt en leven als vluchtelingen", zegt het ICC. 

De organisatie vervolgt: "Het is zeer triest dat de verantwoordelijken voor deze slachtpartijenen continu wegkomen met hun daden. De overlevenden en familieleden van slachtoffers worden compleet in de steek gelaten door de regering van Nigeria." 

Dit jaar alleen al zijn er driehonderd kerken doelwit geworden van bedreiging, aanvallen en vernietiging. Waarbij minstens tien voorgangers ontvoerd of gedood zijn. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Kan het ook maar EEN persoon hier op cip iets schelen dat onze broeders en zusters dagelijks worden VERMOORD!

NIEMAND?
Op deze irreële opmerking!, vraag? past n.m.m. maar 1 reactie: niet op ingaan en gewoon negeren.
Toon meer antwoorden (2)