vaccinatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 juli 2021 door Redactie

GGD en huisartsen bieden mogelijkheid tot 'stiekem' vaccineren in Biblebelt

Een aantal huisartsen in de Biblebelt bied de mogelijkheid aan mensen om zich achter gesloten deuren te laten vaccineren. Dat staat in een verdiepend onderzoek van de GGD in Noord- en Oost-Gelderland, zo meldt Omroep Gelderland.

Volgens de GGD is de sociale druk in christelijke gemeenschappen behoorlijk groot waardoor mensen zich niet laten vaccineren. Daarom is het in onder meer Nunspeet en Barneveld mogelijk om je te laten vaccineren zonder dat anderen daar weet van hebben. Vanwege de sociale druk in gelovige gemeenschappen heeft het volgens de GGD geen zin om vaccinatiebussen te sturen. Mensen de optie geven zich ’stiekem’ te laten vaccineren is dus wel een optie.

Eerder maakte de GGD al bekend dat de vaccinatiebereidheid en opkomst in de Biblebelt lager ligt dan in de rest van Nederland, al is dat verschil kleiner dan men had ingeschat. Het is overigens niet voor het eerst dat de GGD deze strategie gebruikt in gelovige gemeenschappen. Eerder deed men hetzelfde tijdens de mazelenepidemie.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Waarom durft men er niet eerlijk voor uit te komen als men zich laat vaccineren? Het is toch ieders eigen verantwoording of men een vaccin neemt of niet?

Maar stel dat het mis gaat, en er ernstige bijwerkingen openbaar komen, dan komt de leugen toch ook aan het licht? Wees daarom eerlijk tegenover elkaar, ook in deze dingen.
Wat ben ik blij dat er artsen zijn die dit doen.

De druk van de omgeving kan zo groot zijn dat je niet je eigen leven kunt leven.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (10)