judo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 juli 2021 door Redactie

Judoka trekt zich terug van Olympische Spelen omdat hij geen Israëliër als tegenstander wil

De Olympische Spelen zijn in volle gang, maar voor judoka Fethi Nourine waren ze al snel afgelopen. De Algerijn besloot zich afgelopen vrijdag terug te trekken van de Spelen omdat hij in de tweede ronde mogelijk een Israëliër zou treffen. Hij is inmiddels geschorst door de internationale judobond.

De dertigjarige judoka zou volgens het schema van het toernooi in de tweede ronde Tohar Butbul tegen kunnen komen. De Algerijn wil echter geen Israëliër als tegenstander. Zijn coach staat volledig achter Nourine en zegt achteraf dat ze de juiste beslissing hebben genomen: ”We weigeren normalisatie met Israël”, zei hij tegenover de pers. Directe aanleiding voor het terugtrekken is volgens het duo de huidige situatie in Israël. Nourine vindt zijn eigen ambities minder belangrijk dan de politieke situatie aldaar.

Het is niet de eerste keer dat de Algerijnse judoka zich terugtrekt omdat hij niet tegen een Israëliër uit wil komen. In 2019 trok hij zich om die reden al terug van een WK. De internationale judobond is een onderzoek gestart en heeft zowel de judoka als zijn coach geschorst totdat het onderzoek is afgerond.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Bij voorbaat al een loser, antisemitisme tiert nog welig wereldwijd. Dit soort hoort meten te worden uitgesloten van deelname.
E
De Olympische Spelen zijn er destijds gekomen ter verbroedering en onderlinge oorlog en politieke meningen, sowieso tijdelijk, naast zich neer te leggen.

Deze actie is duidelijk iets dat dit weerspreekt.

Heel jammer, en terecht dat hij geschorst is
B
Eigenlijk heeft hij geen keuze. Als hij van die partij verliest heeft hij in Algerije waarschijnlijk een groter probleem dan een schorsing van de judobond.
Toon meer reacties (2)