Jan en Margriet Bayense
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 juli 2021 door Redactie

Evangelist ondervindt schade van wateroverlast Limburg: "De Bijbels dreven door de ruimte"

Langzaam maar zeker komen de verhalen uit Limburg op gang. Door het wateroverlast is ontzettend veel schade geleden. Dat geldt ook voor christelijke organisaties. Zo maakt Stichting Een Boodschap voor Kerkrade bekend dat hun opslag met materialen onder water liep: ”De Bijbels dreven door de ruimte.”

In een speciale nieuwsbrief geeft Jan Bayense een update over de situatie in Kerkrade. Hij is samen met zijn vrouw Margriet door de stichting uitgezonden als evangelist naar de Limburgse stad. In de update schrijft hij hoe snel hun opslag onder water liep ”Terwijl men angstig oplette op de hoogte van de ene kant (de Geul), kwam het opeens vanaf de andere kant (de Eyserbeek). Binnen een uur stond het water 60 cm hoog. De eigenaar meldde telefonisch dat we alles in de opslag als verloren moesten beschouwen. De Bijbels dreven door de ruimte.”

”Vrijdagmiddag hebben Margriet en ik alles uitgepakt en uitgezocht”, vervolgt Bayense. ”We hebben twee auto’s vol kinderbijbels CityBijbels en andere materialen naar de milieustraat gebracht. Een vreemde ervaring die totaal tegen het gevoel ingaat, om meer dan 1000 exemplaren bij het oud pappie te moeten gooien. Gelukkig was niet alles nat, maar de totale schade bedraagt zo’n € 8.300,—.”

Het echtpaar ervaart echter de leiding en afhankelijkheid van God: ”Al voordat we vrijdag zelf konden zien hoeveel schade er was, ontvingen we de toezegging van iemand die de schade van de Bijbels wilde vergoeden. Iemand anders is een fietsactie gestart om het lesmateriaal voor de kinderbijbelclubs te kunnen vervangen. Anderen maken een gift over.”

”De Heere is goed”, besluit de evangelist de speciale nieuwsbrief. ”Vanuit kerken in het land wordt gevraagd wat we kunnen doen om mensen te helpen en te ondersteunen. We denken aan het uitdelen van waardebonnen voor de supermarkt en een Bijbel voor mensen die wateroverlast hebben gehad en we onderzoeken of we met een andere kerk in Zuid-Limburg samen kunnen werken zodat we alle getroffenen in Zuid-Limburg kunnen bereiken. Zo hopen we iets van de liefde van de Heere te mogen laten zien in deze moeilijke omstandigheden.”

Klik hier voor meer informatie over de stichting

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen