homoseksualiteit
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

28 juli 2021 door Jeffrey Schipper

'Niemand weet van mijn homogevoelens af, ook mijn vrouw niet'

"Ik ben een man van eind 20 en getrouwd met een vrouw. Al sinds mijn 15e heb ik homoseksuele gevoelens. Ik heb veel gebeden of dit over mocht gaan. Toen ik een relatie kreeg met mijn vrouw, dacht ik dat de gevoelens weg waren, maar achteraf blijkt dat dus helaas niet zo te zijn. Niemand weet van deze gevoelens af, ook mijn vrouw niet. Kunt u mij advies geven hoe ik hier mee op kan gaan?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Onderschat deze nood niet", geeft Herman van Wijngaarden mee. "Wees bereid om er voor echtparen als deze te zijn en om hun pijn mee te dragen. Zorg ervoor dat als een vriend van jou dit zou overkomen, hij aanvoelt dat hij ermee bij jou terecht kan. Ondertussen snap je natuurlijk dat ik op basis van jouw korte brief niet zomaar een advies kan geven. Allereerst omdat ik geen hulpverlener ben, maar ook omdat er zoveel is wat ik níet van je weet.

Als jij zegt dat het zo niet verder gaat, dan geloof ik dat. Ik denk daarom dat het nodig is dat je je verhaal gaat delen, anders stik je er waarschijnlijk in. Je zou een goede vriend in vertrouwen kunnen nemen, of een ambtsdrager. In beide gevallen moet je wel een redelijk vermoeden hebben dat hij jouw verhaal serieus zal nemen (dat is méér dan zeggen: “Bid er maar veel voor”). Neem anders contact op met een hulpverlener van Stichting Schuilplaats of Stichting De Vluchtheuvel.

Voel jezelf niet schuldig omdat je homoseksuele gevoelens hebt. Jij kunt daar niks aan doen. Jezus is met ontferming over je bewogen. Hij kent (!) en ziet je pijn – ja, ook deze pijn kent Hij. Denk niet dat het per se het einde van je huwelijk betekent als je je vrouw erover zult vertellen. Ik ken verschillende echtparen waarvan de man tot de erkenning kwam dat hij homoseksuele gevoelens heeft", aldus de mede-oprichter van Stichting Hart van Homo's.

Lees zijn volledige antwoord op de website van Refoweb.nl

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L
De Here Jezus is verlosser ! Als we in de worsteling met onze zonden, (wat het ook is ) is Romeinen 6 zo geweldig !

Ieder belaagde christen ,moet dit hoofdstuk uit zijn hoofd leren!

De clou is (onze vereenzelviging met Christus) in Zijn dood kruisiging en opstanding . Dat leert dat de zonde niet dood is, dat ik dood ben voor de zonde in chr situs. De zonde zal geen heerschappij meer over u voeren. Enz enz.geweldig
L
Sorry voor mijn schrijffouten. De zin moest zijn

Het leert ons dat de zonde niet dood is in mezelf,

Maar dat ik dood ben voor de zonde, in de Here Jezus.

We leven door geloof uit Zijn volbrachte werk.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)