Christian Stier
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 juli 2021 door Redactie

Mattheüs 24:1-3 - Wat zegt de Heere Jezus over de eindtijd?

Het afgelopen jaar heeft het coronavirus onze samenleving flink ontwricht. Al vrij snel riep dit vragen op over hoe we de pandemie moeten plaatsen in het licht van de eindtijd.

In Mattheüs 24 gaat de Heere Jezus uitgebreid in op de laatste dagen en welke gebeurtenissen er zullen plaatsvinden voordat Hij terugkomt. Hij spreekt ook over ‘besmettelijke ziekten’. Heeft Hij het hier al over het coronavirus? Tijdens onderstaande studie probeert Christian Stier namens Stichting Israël en de Bijbel  duidelijk te maken hoe je vanuit de Bijbel tot gedegen uitleg komt. Hierdoor leer je om ook zelf met de Bijbelse profetieën aan de slag te gaan, daarin evenwichtig te blijven en om theorieën te toetsen aan de Bijbel.

Abonneer je op de YouTube-pagina van Israël en de Bijbel

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Jezus spreekt over de eindtijd van het Oude Verbond dat eindigde in het jaar 70 na Chr. met de vernietiging van tempel en Jeruzalem. Jezus zegt in Mattheus 24 vers 34 zegt dat dit geslacht niet voorbij zal gaan voordat dit is geschied. Jezus zegt steeds dat het koninkrijk van God nabij is gekomen, de apostelen hameren hier ook op en in Openbaring staat ook steeds dat de tijd nabij is en dat Jezus spoedig zal komen.
De eindtijd of de dag van de Heer is de laatste fase in het herscheppingsplan van God. Dat wil zeggen: de tijd vanaf het optreden van Jezus op aarde tot het einde van deze periode, d.w.z. tot het einddoel van God met de mens, die hierin gelooft, bereikt is. En dat is een feit als de zonen van God openbaar worden óf als Jezus zichtbaar wordt in de zijnen óf als wij gelijkvormig zijn geworden aan Hem óf als God 'alles in allen' geworden is. In het boek Openbaring staat deze ontwikkeling zeer gedetailleerd in beelden en symbooltaal beschreven.