Jeff Bedwell
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juli 2021 door Patrick Goede

Voormalig voorganger megakerk opgepakt vanwege seksueel misbruik 12-jarig meisje

Jeff Bedwell, voormalig campus-pastor bij de baptistengemeente Chets Creek Church, is vastgezet op verdenking van seksueel misbruik en manipulatie van een twaalfjarig meisje. Het misbruik zou vijf jaar geduurd hebben, van haar twaalfde tot haar zeventiende. "Jeff Bedwell werd twee jaar geleden ontslagen voor problemen die hier niet aan gerelateerd zijn", aldus de kerk in een eerste reactie volgens de Christian Post.

De kerk zegt geschokt te zijn door de aanhouding van de pastor. Senior Pastor Spike Hogan verzekert de media ervan dat Bedwell destijds bij zijn aantreden gescreend werd op crimineel gedrag "zoals dat standaard de procedure betreft". In 2019 werd Bedwell ontslagen, het misbruik zou tussen 2013 en 2018 hebben plaatsgevonden. "De veiligheid van onze leden heeft voor ons de hoogste prioriteit. We bidden voor ieder persoon die mogelijk beschadigd is en willen diegenen ondersteunen op elke mogelijke manier."

De ex-voorganger kan alleen met een borgsom van 500.000 dollar op borgtocht vrijkomen. Hij is aangeklaagd voor onwettelijke seksuele activiteiten en het wellustig molesteren van een minderjarige tussen de 12 en 16 jaar oud. Bedwell begon toen het meisje twaalf was met het sturen van berichten via Snapchat, op haar dertiende stuurde hij haar steeds meer seksueel getinte foto's. Toen ze 14 was kwamen daar video's bij en misbruikte hij haar seksueel tot haar zeventiende bij hem thuis en in zijn auto, zo luidt het arrestatiebevel. Op 29 juli zal Bedwell verantwoording moeten afleggen voor de rechter. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De Bijbel in gewone taal is er duidelijk over: 3Jullie zijn Gods heilige volk. Daarom mag er bij jullie zelfs niet eens gepraat worden over verboden seks, onreine dingen, en slechte verlangens. 4Doe niet mee aan domme en vieze praatjes, en maak geen vuile grappen. Je kunt beter God danken! 5Mensen die verboden seks hebben, of toegeven aan hun slechte verlangens, zijn dienaren van afgoden. Bedenk goed dat er voor hen geen plaats is in de nieuwe wereld van Christus en van God.
N
Een opnieuw geboren christen vol van de geest, die kunnen niet meer zondigen, zeggen de evangelische christenen, zie hier dus het bewijs van hun ongelijk
Paulus geeft een waarschuwing aan de Efeziers 4:27en geeft de duivel geen voet. Ook een opnieuw geboren christen vol van de geest is in deze wereld doelwit van de verzoeker. Jezus zegt wie zonder zonde is de eerste steen maar moet gooien.
Toon meer antwoorden (1)