lhbti big tech
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juli 2021 door Redactie

Rechtszaak over verwijderen video's met levensverhalen voormalig LHBTI'ers

Mag je als ex-LHBTI'er je getuigenis delen op het internet? Dat is de vraag waar de rechtszaak van Amerikaanse voorganger James Domen tegen de videodienst Vimeo om draait. Vimeo verwijderde een video van de voorganger waarin voormalig LHBTI'ers getuigen van hoe hun geloof Jezus hun kijk op seksualiteit en gender heeft veranderd. De rechter zal uitwijzen of de video inderdaad tegen het beleid van het online platform ingaat en zij het recht hadden de beelden te verwijderen.

"Ons account is volledig verwijderd", aldus voorganger Domen. Het verwijderen van het account van Domen had grote gevolgen voor de christelijke organisatie Church United waar Domen voor werkzaam is. Church United is een vereniging van ruim 2.000 Californische voorgangers die door heel de Verenigde Staten steeds meer bekendheid werft.

Het duurde maanden tot Domen en het platform voor voorgangers een nieuwe plek vonden om hun video's te publiceren. Eerder werd de organisatie al gecensureerd door Google, YouTube en Facebook. "Ze kunnen niet zeggen dat ik geen gebruik mag maken van hun diensten omdat ik een christen ben, dat is wel wat er nu gebeurt", aldus Domen.

In de verwijderde video vertelt Domen over zijn eigen worsteling met homoseksualiteit en de verandering die hij doormaakte nadat hij tot geloof kwam. Domen is nu getrouwd met een vrouw, die in verwachting is van hun derde kindje. "Het was een gerichte aanval op ons account. Het is niet alleen mijn verhaal, maar mijn geloof dat Vimeo aanvalt en ook het verhaal van alle andere voormalig LHBTI'ers die getuigen van de kracht van het geloof."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Het is goed voor iedereen om te weten dat er een informatie-gat bestaat in de (social) media. Zij dwingen mensen zelf om steeds beter te leren graven in de alternatieve nieuwscircuits. Niet dat je alles blindelings moet geloven wat daar staat, dat is een andere fout, maar om alle kanten van een verhaal te horen kun je met de mainstream social media steeds minder uit de voeten.
Het is toch wel erg kwalijk dat de waarheid niet verkondigd mag worden.

Maar het is uiteraard wel begrijpelijk want voor de duivel, de leugenaar van den beginne, is de waarheid zijn ondergang.

Ik vind het nog kwalijker dat u keer op keer de waarheid claimt.

Zoals u de Bijbel leest en interpreteert, is dé Waarheid.

Maar dan lees ik: Ik ben de Waarheid en het Leven.

Teveel mensen kruipen op de stoel van God.

Maar die is veel te groot voor ons, zelfs voor menner Guijt.

Wat aan u en ons gevraagd wordt, is om God lief te hebben boven alles en onze naaste als ons zelf.

Laat het oordeel dan eens bij God liggen!
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)