coach Joe Kennedy
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juli 2021 door Redactie

Footballcoach stapt naar Hooggerechtshof voor recht op bidden bij sportwedstrijden

Een voormalig Amerikaanse footballcoach uit Washington stapt naar het Amerikaanse Hooggerechtshof omdat hij ontslagen werd voor bidden op het veld. Coach Joe Kennedy vindt dat dit valt onder het het recht op vrijheid van religie en is al jaren in een juridische strijd verwikkeld met zijn voormalig werkgever. De uiteindelijke beslissing zal door het Hooggerechtshof genomen moeten worden, zo meldt CBN News.

"Een openbare school is wettelijk verplicht alle leerlingen een veilige omgeving te bieden waarin zij zich welkom voelen. Niet-religieuze leerlingen moeten zich veilig voelen in de sportteams", reageert woordvoerder van het schooldisctrict Richard Katskee. Coach Kennedy werd in 2015 ontslagen door Bremerton voor persoonlijk, stil gebed op het Footballveld na afloop van wedstrijden die hij gecoacht had. Kennedy stapte naar de rechter. Na jaren juridische strijd verloor Kennedy in maart opnieuw een rechtszaak tegen de school. 

Ondanks dat Kennedy de rechtszaak in maart verloor, gaven verschillende rechters in een officiële reactie aan dat zij achter Kennedy's claim staan. Het gaf Kennedy de moed om in hoger beroep te gaan en naar het Hooggerechtshof te stappen. "We hebben goede moed dat het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten deze foute uitspraak recht zal zetten", aldus Jeff Mateer, de advocaat van Kennedy. De coach stapte in 2019 ook al naar het Hooggerechtshof, waar de zaak toen werd afgewezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen