Paul Blokhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 juli 2021 door Redactie

Paul Blokhuis heeft nog elke dag verdriet vanwege overleden dochter: "Ik wilde Hem ter verantwoording roepen"

Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis (ChristenUnie) heeft in een interview met de Volkskrant openhartig verteld over het verlies van zijn dochter Julia die in 2018 overleed. Hij vertelt daarbij onder meer welke rol zijn geloof in God speelde in de periode na het overlijden van zijn dochter.

Julia overleed in 2018 aan een zeldzame auto-immuunziekte. ”Ze had last van haar oog en werd toen behandeld om een ontsteking tegen te gaan”, vertelde hij daar eerder over bij Hour of Power (zie onder). ”Maar samenvallend met die kuur verslechterde ze enorm en is ze in vier dagen overleden, ten gevolge van het dichtslibben van haar aderen. We bleven tot het laatst hopen en bidden. Psalm 91, God is mijn toevlucht. Echt wel een waardevol samenzijn met het gezin. Maar we zagen haar gewoon wegglijden en dat was echt verschrikkelijk.”

"Voor mijn doen was ik tijdens het bidden best brutaal. Ik wilde Hem ter verantwoording roepen."

Tegenover de Volkskrant vertelt Blokhuis dat het geloof in de periode na haar overlijden een belangrijke rol speelde. ”Voor mijn doen was ik tijdens het bidden soms best brutaal”, vertelt hij. ”Verschillende keren zei ik: ’Kom op God, laat nou eens wat zien.’ Ik wilde Hem ter verantwoording roepen, zo van: zeg kom effe uit die hemel. Mijn opstandigheid haalde weinig uit.”

Verdriet heeft hij nog elke dag. Datzelfde verdriet was er ook bij partijleider Gert-Jan Segers, op de avond dat Julia overleed en Blokhuis hem met dat nieuws belde. ”Gert-Jan begon gelijk te huilen en zei: ’Het wordt eens tijd dat we flink kwaad worden op God’. Dat ontroerde mij.” Toch is dat niet wat er gebeurde tijdens de verwerking. Waar veel mensen zouden denken dat de staatssecretaris alle reden heeft om boos te zijn, vertelt hij dat dit niet het geval is. ”Ik denk dat ik tot m’n dood geen reden heb om kwaad op God te worden. Ik heb juist een rotsvast vertrouwen dat Hij er dag en nacht voor mij is. Dat geeft mij rust en vrede.”

De grootste troost voor Blokhuis is echter dat hij Julia ooit weer in de armen kan sluiten: ”Daar kan ik zo naar uitzien. Elke dag is een dag dichter bij Julia.”

Lees het hele interview in de Volkskrant.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ja moeilijke dingen. Mensen die graag zouden gaan blijven leven. Mensen die nog volop in het leven staan worden weggerukt.