Cuba gezin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juli 2021 door Patrick Goede

Gezin van opgepakte voorganger in Cuba uit huis gezet

In Cuba is het gezin van voorganger Yarian Sierra Madrigal uit hun huis gezet. De lokale kerk heeft hen nu onderdak geboden. Pastor Madrigal werd op 11 juli gevangengenomen vanwege kritiek op het Cubaanse communistisch regime. Toen zijn vrouw hier vervolgens kritiek op uitte werd haar huisbaas onder druk gezet om het gezin hun huis uit te zetten. "Deze mensen hebben hun levens in gezet voor God en het dienen van hun kerk".

Ook pastor Yeremi Blanco werd opgepakt. Madrigals vrouw Claudia Salazar protesteerde heftig. "Mijn man en pastor Blanco zijn zeer gewaardeerde Cubaanse burgers. Het zijn familiemensen, liefhebbende vaders met een fantastisch levensverhaal. Op geen enkele manier zijn het misdadigers, het zijn mannen van God die anders denken en het recht hebben om hun gevoelens te uiten." Een dag later werd Claudia dus haar huis uitgzet. 

Christian Today meldt verder dat ook een derde voorganger Lorenzo Rosales Fajardo zou zijn opgepakt, samen met zijn zoon. Ze zouden ophef hebben veroorzaakt volgens de Cubaanse regering. Veel mensen gingen de afgelopen weken de straat op uit protest tegen de regering en de economische crisis die het land getroffen heeft.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen